KAAN’ın motoru için ihracat engeli kalktı

Uğur Duyan
04:00, 18/07/2026, CumartesiG: Güncelleme: 07:41, 18/07/2026, Cumartesi
Yeni Şafak
KAAN’ın motoru için ihracat engeli kalktı
Fotoğraf: Arşiv

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda milletvekillerini bilgilendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya, dış politikadaki son gelişmeleri değerlendirdi. Komisyon üyelerinin sorularını da yanıtlayan Kulaklıkaya, Türkiye’nin F-35 programına yeniden katılım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kulaklıkaya, “F-35’le ilgili bir yasa var, o yasanın bir hükmü çok açık bir şekilde Türkiye’nin hiçbir şekilde S-400’e sahip olmaması gerektiğini öngörüyor. Dolayısıyla, Türkiye’nin F-35 programına katılabilmesi için bu yasanın değişmesi gerekiyor yani ya o yasanın gereği olan S-400’leri bizim bir şekilde elimizden çıkarmamız ama bunu da Rusya’nın onayını alarak yapmamız gerekiyor veya o anlaşmanın değişmesi gerekiyor” dedi. Buna karşılık KAAN savaş uçağının motoruna ilişkin süreçte olumlu gelişme yaşandığını belirten Kulaklıkaya, bu alandaki ihracat engelinin kaldırıldığını ancak CAATSA yaptırımlarına ilişkin sürecin ise devam ettiğini ifade etti.

HAMAS’IN MASADAN KALKMAMASI ÖNEMLİ

Toplantıda Gazze’deki ateşkes görüşmeleri de gündeme geldi. Kulaklıkaya, Hamas’a son teklifin iletildiğini, anlaşmazlıkların silahsızlanmanın yöntemi ile Hamas döneminde görev yapan kamu çalışanlarının maaşları üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Türkiye, Katar ve Mısır’ın kolaylaştırıcılığında yürütülen müzakerelerin olumlu sonuçlanması halinde Gazze barış planının ikinci aşamasına geçileceğini belirten Kulaklıkaya, Hamas’ın müzakere masasından kalkmamasının önemine dikkat çekti.

TRUMP’IN SURİYE KARARINDA TÜRKİYE ETKİLİ OLDU

Suriye’deki gelişmelere ilişkin de bilgi veren Kulaklıkaya, ülkede güvenlik kırılganlığının sürdüğünü, Halk Meclisi’nin oluşturulduğunu ve Türkmenlerden dokuz ismin meclise girdiğini söyledi. NATO Zirvesi kapsamında Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Kongresi üyeleriyle yaptığı görüşmelerin temel amacının Suriye’nin terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması olduğunu belirten Kulaklıkaya, Türkiye’nin de bu sürece destek verdiğini ifade etti.


Rusya'nın S-400'lerin satılmasını istediği ülke belli oldu
Gündem
Rusya'nın S-400'lerin satılmasını istediği ülke belli oldu
Başlıklar :KAANmotorihracat
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026