|

Kaçakçılar modaya uydu

Son dönemin modası haline gelen ve bilet bulunamayan Doğu Ekspresi’ne insan kaçakçıları da el attı. Kars-Ankara seferini yapan treni kontrol için durduran jandarma, bir vagonda Afganistan ve Pakistan uyruklu 40 kaçak yakaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Doğu Ekspresi’ne 
kaçak binen göçmenlerin yolculuğu kısa 
sürdü
Doğu Ekspresi’ne kaçak binen göçmenlerin yolculuğu kısa sürdü

Sosyal medya tutkunlarının selfie merakı nedeniyle zor bilet bulunan Doğu Ekspresi’nde sahte evrakla yolculuk yapan 40 kaçak yakalandı.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde denetim yapan jandarma ekipleri, Mercan beldesindeki tren istasyonundan Kars-Ankara seferini gerçekleştiren Doğu Ekspresi trenine bindi. Yolcuların kimliklerini kontrol eden ekipler, bir vagondaki yolcuların tamamının yabancı uyruklulardan oluştuğunu fark etti.

EVRAKLARI SAHTE

Jandarma, Afganistan ve Pakistan uyruklu olan 2’si kadın 3’ü çocuk 40 kişiden oluşan gruptan evraklarını istedi. Bilet alarak trene binen yabancı uyrukluların elinde, yolculuk yapmalarını sağlayan ve Kars Valiliği İl Göç İdaresi’nden verilmiş evrak olduğu anlaşıldı. Durumdan şüphelenen ekipler, kurumun yetkilileriyle irtibata geçti. Ancak bu kurumdan, göçmenlere herhangi bir evrak vermediği saptandı. Yapılan detaylı incelemede, yurda kaçak olarak giren bu kişilerin, sahte evrak düzenleyerek Kars’tan bindikleri trenle Ankara’ya gitmeye çalıştıkları belirlendi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Aynı trenle Üzümlü ilçesine getirilen göçmenler, Altınbaşak İstasyonu’nda gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenler, sınır dışı işlemlerinin yapılması amacıyla spor salonuna yerleştirildi.


İnsan taciri tutuklandı

Jandarma, Erzincan-Erzurum kara yolundaki yol kontrolünde, kalabalık grupların Erzincan istikametine yürüdüğünü gördü. Yasa dışı yollarda yurda giriş yaptığı belirlenen Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 13’ü kadın, 6’sı çocuk 117 kişi gözaltına alındı. Göçmenleri 04 AZ 019 plakalı kamyonla getirdiği belirlenen Aliekber T. de yakalandı. Aliekber T., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

#Doğu Ekspresi
#İnsan Kaçakçılığı
6 yıl önce