|

Kaçmaya bile fırsat bulamazsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’nu uyararak, “Burası Paris değil. Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere meydanları nasıl dar ettiyse yine eder. Sen tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil” dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:17 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Esenler’de yapımı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesi  açılışında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler’de yapımı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesi açılışında konuştu.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Burası Paris değil, Hollanda da değil. Gezi’deki gibi bir şey yapmaya tevessül edersen, bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz. 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasına kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin, bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de yapımı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesi açılışına katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, İstanbul’un önemine değinerek, “600 yıldır bizim olan bu şehri bize çok görenler olduğunu biliyoruz. Ülkemize, milletime yönelik husumetlerin altındaki sebeplerin en başında gelenlerden biri İstanbul’dur. İstanbul’a sıkı sıkıya sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine de o derece katkı yaptığımızı biliyoruz. AK Parti döneminde hayata getirdiğimiz dünya çapındaki projelerle Türkiye’nin tamamını büyüttük” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BELEDİYE İSTANBUL’U BİR YUDUM SUYA HASRET BIRAKMIŞTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasına cevap veren Erdoğan, “CHP’nin başındaki bu zat çıkmış İstanbul üzerinden bizi eleştiriyor. Su diyerek, doğalgaz diyerek eleştiriyor. İstanbul CHP döneminde susuzluktan kurumuştu. Osmanlı’dan kalan çeşmelerin önündeki su kuyruklarının sonu gözükmüyordu. Tankerle taşınan su ile insanlar haytalarını idame ettirmeye çalışıyordu. Biz geldik bu işi bitirdik. Bunu Bay Kemal de bilmez belki. Çünkü Kağıthane’ye Kağıttepe diyecek kadar İstanbul’a uzak. Bu ülkeyi tek parti döneminde bir dilim kuru ekmeğe muhtaç edenler, İstanbulluları da bir yudum suya hasret bırakmıştı. Biz kolları sıvadık, gerektiğinde dağları deldik ama İstanbulluları suya kavuşturduk” dedi.

SERMAYELERİ ELDEN GİDİYOR O YÜZDEN HIRÇINLAŞIYORLAR

Erdoğan, “CHP yönetimini asıl rahatsız eden artık Türkiye’nin namerde muhtaç kalmaması. Çünkü CHP zihniyeti Türkiye’nin büyümesinden, ilerlemesinden, hak ve özgürlüklerin genişlemesinden değil, tam tersine sefaletten ve faşizmden güç alır. Almanya’da kimlerle resim çektiriyor?! PKK’nın Almanya’daki uzantısı durumundakiler ile biraraya geliyor; o paçavralarını Avrupa Parlamentosunda sergileyenlerle resim çektiriyor. İstikametini kaybetmiş. Demokrasi ve ekonomide attığımız her adım bunların kâbusu. Sermayelerinin ellerinden gittiğini gördükçe hırçınlaşıyorlar, yalan ve iftiranın dozunu arttırıyorlar” şeklinde konuştu.

BU KEZ KAÇMAYA FIRSAT BULAMAZSIN

Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Her fırsatta milleti sokağa davet etmelerinin sebebi bu. Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Burası Paris değil, Hollanda da değil. Sen eğer gezi olaylarındaki gibi birşeylere tevessül edersen, o televizyon ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesi ile iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz, bunu böyle bilesin. 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasına kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onun için bu milletin evlatlarını sokağa davet etmekle bir yere gidemezsin. Ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz” dedi.

120 adet F-35 gelecek

  • Kılıçdaroğlu’nun su ve doğalgaz kesintileri ile ilgili iddialarını da yalanlayan Erdoğan, şunları söyledi: “Her zamanki gibi eline yalan yanlış bilgiler tutuşturulmuş, milleti kandıracağını sanıyor. İstanbul’daki 580 bin konutun suyu, 493 bin konutun doğalgazı kesilmiş. Buna yalan demek yetmez, bunun adı kuyruklu yalandır. İstanbul’da borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir. Binde 37 düzeyinde. Arıza ve borç sebebiyle doğalgazı kapalı olanların oranı yüzde 1’i bile bulmuyor. Bunların hepsi de geçici durumlardır. İSKİ su aboneleri arasında ödeme güçlüğü çekenlere taksitten vadeye kadar her türlü kolaylık gösteriyor. Şehit aileleri, gazilere, muhtaçlara ayrı bir tarife uygulanıyor.
  • ÇAMURLUKTAN BIKMADI
  • Kendisi aynı çamurlukları yapmaktan bıkmadı. Aslında bu zatın durumu siyaset biliminin değil psikoloji ve psikiyatrinin konusu. Bu zatın ruh halini gösteren bir başka örnek de sanayi üretimimiz konusundaki iddiaları. İthalat olmadan sanayici üretim yapamıyormuş.
  • METAL GETİRİP ARABA İHRAÇ EDİYORUZ
  • Sanayici dışarıdan metal getirip araba ihraç ederek yanlış yapıyor diyor. Vah zavallı. Sanayicinin dışarıdan kakao getirip çikolata imal edip dışarı satmasına yanlış diyor. Sanayicimizin buğday ithal edip bunlardan elde ettiği ürünleri dışarıya satmasını kabullenemiyor. Kılıçdaroğlu’nun mantığına göre dünyanın sanayi devleri olan Çin, Hindistan, Amerika, Almanya derhal kapıya kilit vurmalı. Bugün F35 yapıyor Amerika. Onlardan bize de 120 tane gelecek. Onların bile belli parçalarını biz üretiyoruz. Biz oraya gönderiyoruz. Onlar bunun montajını yapıp dünyaya satacaklar, bize de satacaklar. Artık dünyada bir şeyin yüzde yüz yapıldığı yerler çok nadir. İthalat, ihracatın alt yapısın oluşturur. Bu ülkelerin tamamı da sanayi ürünlerinin ham maddelerini tıpkı bizim gibi dışarıdan karşılıyor.”

Çevreci iktidar kim göreceksiniz

Esenler ve Büyükşehir belediyeleri tarafından ilçeye kazandırılan 5 önemli hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Bunlardan biri, sadece Esenler değil tüm İstanbul için önemli ve örnek bir proje olduğuna inandığım 15 Temmuz Millet Bahçesi’dir” dedi.

240 BİN METREKARE

Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Anneler, babalar, siz de çocuklarınızla o millet bahçesinde gezineceksiniz. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir, bunu göreceksiniz. 240 bin metrekare. Bisiklet ve yürüyüş yolları, piknik alanları, açık hava etkinlik alanı, spor tesisleri, cami, millet kıraathanesi ve ikinci bahar kıraathanesinden oluşan külliyesi... Meyve, sebze, tıbbi bitki bahçeleri, tesisler, şifa ve gül bahçesiyle, biyolojik göletiyle şehrimize yakışan bir hizmet. Yatırım bedeli, 55 trilyon (milyon).”

TAŞ CAMİİ DE AÇILDI

Erdoğan, Hacı Emsal Avcı Taş Camii’ni de hizmete açtıklarını belirterek, taş işçiliğiyle inşa edilen bu caminin projesinde Mimar Sinan’ın Tophane’deki Kılıçali Paşa ve Manisa’daki Muradiye camilerinin örnek alındığını anlattı.

Teröristlerin beynindeyiz

  • Türkiye’nin gerçekleştirdiği harekatları da değerlendiren Erdoğan, “Zeytin Dalı Operasyonunu yaptık mı, yaptık. Afrin Operasyonunu yaptık mı, yaptık. Şimdi Sincar’ı yaptık mı, yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
  • ÖSO İLE ORADAYIZ
  • Cumhurbaşkanı, “Zira teröristler benim milletimin başına bela olmaktan çıkacak. Mehmetçiğimizle oralardayız, Özgür Suriye Ordusu ile oralardayız. Hep birlikte vatanımıza saldıranlara karşı bedelini ödetiyoruz, ödeteceğiz” dedi.
  • AÇIK OL, DÜRÜST OL
  • Erdoğan, “Bay Kemal bu teröristlerle elele dolaşma. Bunlardan sana fayda yok. Yerli ve milli ol. Bu teröristleri savunmaktan vazgeç. Kolkola olmaktan vazgeç. Omuz omuza olmaktan vazgeç. Şimdi 31 Martta yine onlarla yola çıkmaya hazırlanıyor... Bay Kemal açık ol açık. Dürüst ol. Bu millet de seni bir şey zannetsin” ifadelerini kullandı.

‘Reis bizi Münbiç’e götür’ sloganı atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması esnasında “Reis bizi Münbiç’e götür” sloganı atan gençlere, “Gençler acele etmeyin. Önce biz, sonra siz” diyerek karşılık verdi. İstanbul’daki büyük yatırımları hatırlatan Erdoğan, “Bunları biz yaptık bay Kemal... Onların hayalleri ulaşamaz ama biz yaptık. Bizden önce Boğaz’ın üzerinde iki köprü vardı. Üçüncüyü yaptık. Dedik ki yetmez. Bir de İstanbul’u İzmir’e bağlayalım. Osmangazi Köprüsü’nü de orada yaptık. Onlar konuşur biz yaparız. Farkımız bu. Bu şehirde üretilen her değer, dalga dalga tüm şehirlerimizi, bölgemizi ve dünyayı etkiliyor. Yabancı liderler geliyor. Onlara ‘Bak denizin altından raylı sistem geçiyor, bak buradan Avrasya Tüneli arabalar geçiyor’ diyoruz. Şaşırıyorlar. ‘Ben on sene önce geldiğimde bunlar yoktu’ diyorlar. Bunlar son 15 seneye sığmış olan eserlerimiz” şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tel işi Türkiye haritası hediye etti.


#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz Millet Bahçesi
#Esenler
#İstanbul
#Açılış
5 yıl önce