|

Kaderimiz birbirine bağlı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 8. Genel Kurulu’nda konuştu: Devletlerimizin kaderi birbirine bağlıdır. Türk tarihinin en bahtlı dönemindeyiz. Tarihimizde hiçbir zaman bu kadar yakın olma imkanı bulamadık. Biz tarihi birlikte yazıyoruz. Bu aşamada gücümüzü tam anlamıyla birleştirmeye ihtiyaç vardır.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:58 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Meclis Başkanı Binali Yıldırım
​Meclis Başkanı Binali Yıldırım

Meclis Başkanı Yıldırım, “Devletlerimizin kaderi birbirine bağlıdır. Türk tarihinin en bahtlı dönemindeyiz. Tarihimizde hiçbir zaman bu kadar yakın olma imkanı bulamadık. Biz tarihi birlikte yazıyoruz” dedi.

TBMM tarafından düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 8. Genel Kurulunda, TÜRKPA'nın 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla "TÜRKPA'nın İlk On Yılı ve Parlamentolar Arası İş Birliğinin Geleceği: İş Birliğine Yeni Yaklaşımlar" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

İzmir'deki konferansın açılışında konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, TÜRKPA’daki devletlerin hiç bu kadar birbirine yakın olmadığına işaret etti. TÜRKPA’nın 10. yılını kutladığını kaydeden Yıldırım, "Bir zamanlar hayal bile edemediğimiz birliklerin kuruluş yıldönümünü kutlamak tarifi imkansız duyguları da beraberinde getiriyor" dedi.

HİÇ BU KADAR YAKIN OLMADIK

Yıldırım, "Türk tarihinin en bahtlı dönemindeyiz. Tarihimizde hiçbir zaman bu kadar yakın olma imkanı bulamadık. Ortak dil, ortak kültür ve medeniyet şuuruna sahip olan bir milletin mensupları olarak biz tarihi birlikte yazıyoruz. Tarihte büyük devletler ve medeniyetler kurmuş milletin evlatları olarak geleceği emin şekilde inşa ediyoruz. Bir olursak diri olacağız, kardeş olacağız, geleceği birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. Meclis Başkanı Yıldırım, “TÜRKPA’nın geleceği, milletimizin ve devletlerimizin geleceği ile aynıdır. Devletlerimizin kaderi birbirine bağlıdır. TÜRKPA bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla uluslararası alanda da yer edinmiştir. Ortak kültür, tarih ve coğrafyaya sahip milletin evlatlarının sorunlarını çözmek için çalışmalıyız. Bu aşamada gücümüzü tam anlamıyla birleştirmeye ihtiyaç vardır" dedi.

#Binali Yıldırım
#TÜRKPA
5 yıl önce