|

Kadıköy Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Mali polis, ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne dün sabah baskın düzenledi. Operasyonda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan'ın da bulunduğu 18 kişi gözaltında

Yusuf Gülbakan
00:00 - 5/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 4/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Kadıköy Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu
Kadıköy Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından dün sabah CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 'ihaleye fesat karıştırdıkları' iddiasıyla 18 kişi gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı isimler arasında Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan da bulunuyor. Gözaltına alınan 18 kişiden 10'unun ihale komisyonunda görevli belediye meclis üyeleri ile ihaleye katılan firma yetkililerinden oluştuğu öğrenildi. Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden Nuray Kötri ile Sabri İlze de gözaltındaki kişiler arasında.

5 İHALEDE 3 MİLYONLUK VURGUN

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde 2010 yılında yapılan 5 ihalede yolsuzluk tespit edildi. Polisin sabah erken saatlerde yaptığı operasyonda 2010 yılına ait tüm ihale dosyalarına el konulurken, dosyada yapılan incelemelerde 3 milyonluk vurgun yapıldığı belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan başkan yardımcısı Mustafa Demircan'ın da 'ihale komisyonu başkanı' olduğu için gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

HER YATIRIMDA FESAT İZLERİ

Bilirkişi incelemelerinde özel güvenlik için yaklaşık 2 milyon, kuaför, spor salonu için malzeme alımı, çöp kamyonlarının bakım ve hizmeti için yapılan ihalelerde ise yaklaşık 1 milyon olmak üzere toplamda 3 milyonluk vurgun yapıldığı tespit edildi.


'Polisler kibar davrandı'

'İhalede yolsuzluk' operasyonu ve yaşanan gözaltılarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'li belediyelere karşı son 5-6 aydır ciddi şekilde 'itibarsızlaştırma' çalışması yürütüldüğünü savundu. Öztürk, polislerin her eve ayrı ekipler halinde gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Bazı yerlerde çok kibar davranmışlar, problem yok. Ama tabi olayın oluş tarzı üzücü. 6 ay önce alınmış bu dosyayla ilgili arkadaşlarımıza 'buyurun gelin' deselerdi giderlerdi. Böyle yapılıyor Türkiye'de, böyle uygulanıyor. Ama belediyede bir arama olmadı."



13 yıl önce