|

Kadir bebek emin ellerde

Sosyal medyada başlatılan kampanya ile ailesinin sesini duyurduğu epilepsi hastası 2 yaşındaki Kadir bebek, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın talimatıyla Ankara’ya getirilerek tedavi altına alındı. Bakan Demircan, “Kadir artık emin ellerde, tedavisi yapılacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:54 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Kadir bebek emin ellerde
Kadir bebek emin ellerde

Aydın’nın İncirliova ilçesinde çiftçilik yapan Günay ve Sermin Kaya çiftinin 2 yaşındaki oğulları Kadir’e Adnan Menderes Üniversite Hastanesinde epilepsi teşhisi konuldu. Epilepsi krizi sıklaştığı için yapılan tetkikte Kaya’nın beyninde, kalbinde ve gözünde tümör olduğu tespit edildi. Durumlarını sosyal medyada duyuran aileye Sağlık Bakanlığı sahip çıktı.

ÇAĞRIYI DİKKATE ALDIK

Bakanlık, epilepsi hastası olan 2 yaşındaki Kadir Kaya’yı tedavi için Aydın’dan Ankara’ya getirtti. Kaya, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın talimatıyla Aydın’dan Ankara’ya getirilerek Dışkapı Çocuk Hastanesinde tedavi altına alınan küçük Kadir’i hastanede ziyaret eden Bakan Demircan, “Kadir bebek burada emin ellerde, tedavisi en güzel şekilde yapılacak. Bakanlık olarak sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı çağrıyı da dikkate alarak, bebeğimizi tedavisinin yapılması için Ankara’ya getirdik” dedi.

EN KAPSAMLI HASTANEDE

Kadir bebeğin Aydın’dan Türkiye’nin imkanları en gelişmiş hastanelerinden birine getirildiğini söyleyen Demircan, “Ailesine geçmiş olsun diliyorum ve Kadir bebeğimizin sıhhatine kavuşmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Baba Günay Kaya, çocuğunda epilepsi ile birlikte birçok rahatsızlığın bulunduğunu ifade ederek, desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Demircan’a teşekkür etti.

#Denizli
#Kadir bebek
#Tümör
7 yıl önce