|

Kadir gecesi Çamlıca Camii'ndeyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’nin en büyük camisi olacak Çamlıca Camii’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 00:11 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Uysal: Cumhurbaşkanımız'ın da katılımıyla Kadir Gecesi’nde burada hep birlikte Teravih Namazı kılacağız
Uysal: Cumhurbaşkanımız'ın da katılımıyla Kadir Gecesi’nde burada hep birlikte Teravih Namazı kılacağız

Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Uysal, “Cami derneği tarafından burada hummalı bir inşaat çalışması yürütülüyor. Bizler de aynı zamanda çevre düzenlemesi ve camimizin peyzajını yapıyoruz. Cami inşaatı ve bizim çalışmalarımız bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek ve inşallah Cumhurbaşkanımız'ın da katılımıyla Kadir Gecesi’nde burada hep birlikte Teravih Namazı kılacağız” dedi. Uysal’ın ziyaretine İstanbul Cami Eğitim-Kültür Birimleri ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergün Külün eşlik etti.



Yüzde 90’ı tamam

350 işçinin 24 saat çalıştığı Çamlıca Camii inşaatının yüzde 90’ı tamamlandı. Aynı anda 60 bin kişinin ibadet edebileceği bir alanı kaplayan Çamlıca Camii’nde 11 bin metrekarelik alanda müze ve galeri de yer alacak. Beş farklı sanatçının eserlerinin sergilenebileceği bir sanat galerisinin yanısıra cami yerleşkesinde 3 bin metrekarelik alan ise 5 milyon kitap kapasiteli kütüphane için ayrılmış durumda. Çamlıca Camii Külliyesi, tamamlandığında Cumhuriyet Dönemi’nin en büyük mabedi olacak.

#Çamlıca Camii
#Kandil Geces
6 yıl önce