|

Kamalak: Terör bu milletin ortak acısıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, milli birlik ve kardeşliğe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Terör, bu milletin ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılığı gerektirir. Üslup ve yaklaşıma her zamankinden daha fazla önem verilmeli, Türkiye bir inatlaşmaya kurban edilmemelidir. İnatlaşma, kamplaşma kimseye fayda sağlamaz" dedi.

Yeni Şafak
12:46 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 09:48 - 6/09/2015 Pazar
AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki partisinin Seçime Hazırlık ve Planlama Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki milletvekili seçiminin üzerinden 3 ay geçtiğini, Türkiye'nin "siyasi bir tiyatro" ile zaman kaybettiğini söyledi.



Geçen zamanda oynanan "tiyatro" ile birlik ve kardeşliğin kaybettiğini savunan Kamalak, üç aylık sürenin ülke kaynaklarının siyasi ihtiraslar uğruna yağmalanmasına neden olduğunu ileri sürdü.



AK Parti'nin yüzde 40, CHP'nin de yüzde 25 oy ile hükümet kuramadığını ifade eden Kamalak, yüzde 16 oy alan MHP ile yüzde 13 oy alan HDP'nin ne yaptığını ise zaten kimsenin anlayamadığını dile getirdi.



Milli Görüş'ün yer almadığı bir Meclis'in ülkenin hiçbir sorununu çözemeyeceğini öne süren Kamalak, Saadet Partisi'nin Türkiye için bir pusula, İslam alemi için bir rehber, bütün insanlık için ise bir kurtuluş reçetesi olduğunu belirtti.



"Biz rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davanın mensuplarıyız. Kırılanı onarmak, döküleni toplamak, kanayan yaraları sarmak yine bize düşüyor" diyen Kamalak, şu ifadelere yer verdi:



"Bu yüzden en zor şartlarda bile inancımızı, kararlılığımızı asla yitirmedik. Bundan sonra da yitirmeyeceğiz. Bu aziz millete sevgimizden, bu mübarek topraklara bağlılığımızdan dolayı, hep aynı aşk ve aynı heyecanla hizmete devam edeceğiz. Durmak, yorulmak bize yakışmaz. Yine koşuşturacağız. Kapı kapı dolaşıp, gerçekleri aziz milletimize anlatacağız. Çünkü bizim feryadımız, düşmanlığımızdan değil, bu vatana, bu millete, olan sevdamızdandır."



İslam ülkelerinde yaşanan olaylara da dikkati çeken Kamalak, iç savaşın sürdüğü Suriye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken ailesiyle bindikleri botun alabora olması sonucu ölen Aylan bebeğin fotoğrafını salondakilere göstererek, şöyle dedi:



"İşte sonuç; şu resme bakın. Cesedi sahillerimize vurmuş bir bebek. Bu tablo sadece insanlığın değil, fakat aynı zamanda Türk dış politikasının da iflas ettiğinin 'canlı şahidi'dir. Aylan isimli bu Suriyeli bebeğin suçu nedir? Ağabeyiyle, annesiyle niçin öldürüldü? Sorumlu kim? Katil kim? Aslında katiller de bellidir. İşbirlikçi sorumlular da bellidir. Çare de bellidir. Çare, sizsiniz Milli Görüş erleri, Saadet Partili yiğitlerdir. Çare sizlersiniz."



"Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız"


Çözüm Süreci'ne de değinen Kamalak, Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle sarsıldığını, bugün emniyet mensuplarının bile emniyette olmadığını söyledi. Terör olaylarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığının verilerini paylaşan Kamalak, Türkiye'nin son 30 yılda teröre her yıl yaklaşık 15 milyar dolar ayırmak durumunda kaldığını belirtti. Kamalak, şöyle devam etti:



"Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Terör, bu milletin ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılığı gerektirir. Üslup ve yaklaşıma her zamankinden daha fazla önem verilmeli, Türkiye bir inatlaşmaya kurban edilmemelidir. İnatlaşma, kamplaşma kimseye fayda sağlamaz. Çevremizin yangın yerine döndüğü bir ortamda ihtiyacımız olan şey, kamplaşmak, kutuplaşmak değil, birbirimizi anlamaya çalışmak olmalıdır. Bu yangını söndürmek için, bu ateşi dindirmek için, akan şehit kanlarına durdurmak için el ele, omuz omuza vermeliyiz. Bizler Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle aynı bahçenin gülleri, aynı milletin evlatlarıyız. Bu birliği Allah'ın izniyle kimsenin bozmasına izin vermemeliyiz."

#Saadet Partisi
#saadet partisi genel başkanı mustafa kamalak
9 yıl önce