|

Kampları BBG evi gibi izliyoruz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt: "PKK artık ayağını denk alsın. Unutmasın ki artık bizim için PKK'nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir" dedi.

ANKARA (A. A)
00:00 - 16/12/2007 Pazar
Güncelleme: 21:21 - 16/12/2007 Pazar
Yeni Şafak
Kampları BBG evi gibi izliyoruz
Kampları BBG evi gibi izliyoruz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "PKK artık ayağını denk alsın. Unutmasın ki artık bizim için PKK'nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi (Biri Bizi Gözetliyor) gibidir. Yeter ki gidip vurabilme imkanı sağlansın. Oraları artık elimizin, avucumuzun içi gibi biliyoruz" dedi.

Orgeneral Büyükanıt'ın, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın Irak'ın kuzeyindeki PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensuplarına yönelik operasyona ilişkin sorularına verdiği yanıtlar, televizyonun bu akşamkiana haber bülteninde yayınlandı.

Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile gurur duyduğunu ifade ederek, "TSK'nın geldiği noktayı gördüm. Bütün geceyi orada geçirdim.

Sabah evime gelirken huzur içindeydim. Bütün gece karargahta harekatı canlı izledik" dedi.

Harekatı çıplak gözle izleyip izlemediği sorusu üzerine de Büyükanıt ,"Evet, çıplak gözle izledim. Bütün komutanlar birlikte izledik. TSK'nın olanakları bildiğiniz gibi değil" diye konuştu.

Uzun yıllardan sonra ilk defa son derece başarılı bir harekat yapıldığını belirten Büyükanıt, şöyle devam etti: "Dün gece hiç uyumadım, büyük heyecan içindeydim. TSK, Türk halkına vebütün dünyaya şu mesajı vermiştir, 'Kış da olsa, kar da yağsa, mağaradada yaşasalar biz onları bulup vururuz. Artık 'kış geldi, yaz geldi' yok.

Bu harekatlar her zaman devam edecektir.

Amerika istihbarat verdi. Ama istihbarat kadar önemli olan başka bir nokta var. Asıl önemlisi Amerika dün gece, Kuzey Irak hava sahasını bize açtı. Amerika dün gece Irak hava sahasını açarak bu harekata onay vermiştir. İstihbarat açısından da hiçbir sıkıntımız yoktur.

PKK artık ayağını denk alsın. Unutmasın ki artık bizim için PKK'nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir. Yeter ki gidip vurabilme imkanı sağlansın. Oraları artık elimizin, avucumuzun içi gibi biliyoruz.

BİR TEK SİVİL HEDEF VURULMADI

Dün geceki harekatın nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin soruyu yanıtlarken de Orgeneral Büyükanıt, önce uçakların harekata katıldığını,ardından da Kara Kuvvetleri'nin uzun menzilli silahları ve toplarının devreye girdiğini ve bütün hedeflerin yerle bir edildiğini anlattı.

Büyükanıt, "Şimdi deniyor ki, '10 köy vuruldu, bir köylü öldü'. Size kesinlikle şunu belirtebilirim ki, bir tek sivil hedef, köy vurulmamıştır. Daha önceden kesinlikle saptanmış olan PKK kampları vurulmuştur; kaza bile söz konusu değildir. Zaten 10 köy vurulmuş olsa, bir kişi değil, çok daha fazlası ölürdü. "Orgeneral Büyükanıt, operasyonun sonuçlarına ilişkin soru üzerine de burada sayılara takılınmaması gerektiğini, şu anda bunu söyleyecek durumda da olmadığını söyledi. Büyükanıt, "Önemli olan TSK, Türkiye'nin mesajını dünyaya duyurdu. PKK terörüyle sonuna kadar mücadele edilecek.

Nereye gizlenirse gizlensinler, bulunup vurulacaklar" dedi.




16 yıl önce