|

Kanala uçtu: 7 ölü, 28 yaralı

Afyonkarahisar’da kontrolden çıkan yolcu otobüsü, boş su kanalına devrildi. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi de yaralandı. Olay yerinden kullandığı kamyonla geçen baba Ali Gökçe, ölenlerin arasında otobüs şoförü oğlu Deniz Gökçe’nin de olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:58 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Kazada yaralanan 28 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastahanelerde tedavi altına alındı.
Kazada yaralanan 28 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastahanelerde tedavi altına alındı.

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsünün su kanalına devrilmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi de yaralandı. Kamil Koç firmasına ait Deniz Gökçe’nin kullandığı 07 ZY 555 plakalı yolcu otobüsü, önceki gece henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Afyonkarahisar-Antalya kara yolunun 15. kilometresindeki Damlalı Boğazı mevkiinde refüje çarparak boş su kanalına devrildi.


OTOBÜSTE CAN PAZARI YAŞANDI

Kan gölüne dönen otobüste tam bir can pazarının yaşandığı gören diğer sürücüler, telefonlara sarılarak hemen yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi sevk edildi. Sürücü Deniz Gökçe ile otobüsteki Hasan Işık, Mustafa Mercan, Ahmet Bacak, Sabri Demir, Mustafa Efe Malkoç ile Süleyman Başar, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 28 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastahanelerde tedavi altına alındı. Cenazeler, incelemenin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle kara yolunun tek şeridinde ulaşım uzun süre aksadı. Otobüsün kaldırılması ve temizlik çalışmaları sonrası yol yeniden açıldı.


PLAKASINDAN ANLADIM

Üzücü kaza, acı bir tesadüfe de sahne oldu. Nakliyecilik yapan ve kamyonuyla İstanbul’dan Antalya’ya doğru giden Ali Gökçe, ölenler arasında oğlu Deniz Gökçe’nin de olduğunu öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı. Gökçe, “Tesadüfen durdum yolda. ‘Belki oğlumun kullandığı değil başka bir otobüstür’ diye hanımına plakayı sordum. ‘Şöyle şöyle plakalı araç mı?’ dedim. O da ‘evet’ dedi. Otobüsün yanına gelip plakasını görünce bildim. O zaman oğlumun olduğunu anladım” diye konuştu.

#Afyonkarahisar
#Kaza
6 yıl önce