Kandil kadrosunu peşine taktı listeyi tamamlıyor: PKK elebaşı Remzi Kartal'dan Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı

00:44, 19/05/2023, CumaG: Güncelleme: 00:47, 19/05/2023, Cuma
Yeni Şafak
Kandil kadrosunu peşine taktı listeyi tamamlıyor: PKK elebaşı Remzi Kartal'dan Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı
Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu - PKK elebaşı Remzi Kartal

HDP ve PKK destekli Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na örgütün Kandil kadrosundan destek gelmeye devam ediyor. Örgütün birçok elebaşının desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu'na bir destek de PKK’nın sözde yöneticisi Remzi Kartal'dan geldi. Kartal, "Kılıçdaroğlu'na oylarımızı vermeliyiz. Herkes seferber olmalıdır, hiçbir tartışmayı gündeme almamamız gerekiyor." dedi.

Seçimin ikinci tura kalmasıyla 'milliyetçilik' maskesi takınan Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tiyatrosu kısa sürdü. Terör örgütü PKK'nın elebaşı Remzi Kartal, Kılıçdaroğlu'na destek çağrısında bulunarak, "Ülkede ve Avrupa'da herkes sandığa gitmelidir" dedi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarının Yedili Masa'ya destek mesajlarına bir yenisi daha eklendi.

Terörist elebaşları Cemil Bayık, Bese Hozat, Duran Kalkan, Murat Karayılan ve Mustafa Karasu'nun ardından kırmızı bültenle aranan Remzi Kartal da verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaparak "Erdoğan'ın devirmek için herkes seferber olmalıdır. Ülkede ve Avrupa'da herkes sandığa gitmelidir" dedi.



Daha önceki söylemlerinde, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın çöküşünü sağlayacak tercihimizi bu temelde yapmalıyız. Kılıçdaroğlu'na destek verip parlamentoda ise bütün gücümüzle HDP'nin altına mührümüzü vurmalıyız." naraları atan Kartal, Kılıçdaroğlu'na destek çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu için 'seferber olma' çağrısında bulundu

"Kılıçdaroğlu desteklenecek bir adaydır" diyen Kartal şunları söyledi:

"Oylarımızın ziyan edilmemesi, geçersiz sayılmaması için hiçbir hataya yer vermememiz gerekiyor. Kılıçdaroğlu'na oylarımızı vermeliyiz. Herkes seferber olmalıdır, hiçbir tartışmayı gündeme almamamız gerekiyor. Erdoğan'ın şahsına temsil edilen politikaların işlememesi için, hem ülkede Avrupa'da herkes sandığa gitmelidir."



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026