|

Kandil’den önce CHP’den ses geliyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kandil operasyonuna itiraz eden CHP’ye tepki gösterdi: Her an operasyon olabilir diye açıklama yaptığımızda ses, Kandil’den önce CHP’den geldi. ‘Orada teröristler yok’ diyor. Terör örgütünün avukatlığını yapma görevi CHP’ye mi düşüyor? Bunlar Zeytin Dalı Harekatı’na da başta karşı çıktılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 7/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, PKK terör örgütünün merkezi Kandil'e her an operasyon yapılabileceği söylendiğinde ilk tepkiyi CHP'nin verdiğini belirterek, "Kandil'e her an bir operasyon olabilir diye Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptığımızda ses, Kandil'den önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. Biz terörle mücadele ediyoruz, CHP ses veriyor. 'Orada teröristler yok' diyor. Ama terör elebaşlarından birisi de çıkıp 'biz buradayız' diyor. Terör örgütünün avukatlığını yapma görevi CHP'ye mi düşüyor?" diye sordu. Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, "Bildiğimiz gibi TSK geçmişde de Kandil'e çok geniş kapsamlı hava harekâtı yaptı. Yakın zamanda da yaptık biz bunu. Bundan sonra da ihtiyaç duyulduğu zaman hem havadan ve hem de karadan operasyonlar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ASKER-POLİS BEKLESİN Mİ?

Kandil'e yönelik operasyonun 24 Haziran seçimleriyle ilişkilendirilmesine tepki gösteren Bozdağ, "Nerede terörist varsa orası Türkiye için hedeftir. Bu, seçime giderken yapılır mı, yapılmaz mı? Terörist size karşı eylem yapacakken bizim askerimiz, polisimiz 'ya seçim var. Biraz duralım. Muhalefet yanlış anlar. Millet yanlış değerlendirir' diye terörle mücadele etmeyecek mi? Onların bize saldırmasını, askerlerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit etmesini mi bekleyeceğiz? Elbette beklemeyeceğiz. Terörle mücadelenin 7/24 devam etmesi şarttır. Biz de onu yapıyoruz" diye konuştu.

ATILACAK HER ADIM BELLİ

ABD ile PKK'nın Münbiç'ten çıkarılmasına yönelik yapılan anlaşmadan da bahseden Bozdağ, 90 günlük yol haritasında atılacak her adımın net olduğunu, sonrasında sıranın Fırat'ın doğusuna geleceğini şu sözlerle anlattı: "İlk 10 gün içinde ne yapılacak, bir ay içinde ne yapılacak, iki ay içinde, üç ay içinde sonraya sarkan şeyler olursa onlar ne yapılacak diye çok net bir takvim var. 90 günü çok açık bir şekilde planlanmış, takvimlendirilmiş, neler ne zaman yapılacak bunların hepsi kalem kalem tespit edilmiş durumda. Bu, sadece Münbiç'le de kalacak bir şey değil. Fırat'ın doğusu da teröristlerden temizlenecektir. Biz Fırat'ın doğusunun da Münbiç'teki gibi siyasi bir anlaşmayla çözüme kavuşturulmasını elbette öncelikli addederiz. Ama eğer buralar temizlenmezse, terör tehdidi devam ederse, Türkiye'nin kendi milli güvenliğini koruma hakkı vardır. Bu hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyiz."

Jetler bombalıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Irak’ın kuzeyine yapılan hava harekâtında 16 hedef imha edildi, silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine hava harekâtı düzenlendi. Teröristlere ait 16 hedefin imha edildiği harekâtta, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 6 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda şimdiye dek etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140’a dayandı. Hakkari’de çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın adı verilen operasyonda savaş uçaklarının yanısıra SİHA’lar da kara unsurlarına destek sağlıyor.

  • ABD FETÖ’yü koruyor besliyor büyütüyor
  • Bakan Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin Türkiye’nin gönderdiği belgelerin ABD’de işleme konulmadığını anlatarak örgütün açıkça korunduğunu ifade ederek şöyle dedi: “ABD makamları bugüne kadar bizim bu taleplerimizi adli makamlara intikal ettirmedi. Benim gördüğün bu. İki defa Adalet Bakanı’yla görüştüm. Çok net söylüyorum, ABD resmen FETÖ’yü himaye ediyor, koruyor, besliyor, büyütüyor ve destekliyor. Onun üzerinden bir hesap yapıyor. ‘Ben FETÖ’yü Türkiye’nin aleyhine kendi hesaplarım için kullanabilirim’ diye hesap yapıyor. Ben buradan ABD’li yetkililere bir kez daha söylüyorum, bu teröristbaşı Fetullah Gülen ve teröristlerini Türkiye’ye karşı kullanamazsınız. Çünkü Türk halkı onlara bundan sonra olumlu bir gözle bakmaz, aynı binada bile oturmak istemiyor. Başka ülkelerde de bu terör örgütünü ABD, çıkarları doğrultusunda kullanmak istese de kullanamaz, netice alamaz çünkü bunlar kullanışlı malzeme olma vasfını da kaybetti.”
#Kandil
#TSK
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce