|

Kandil'in hedefi Türk-Kürt çatışması

PKK'nın 7 Haziran sonrası başlattığı, giderek artan hain saldırıların arkasındaki alçak plan deşifre oldu. Kandil'in iç savaş zemini hazırlayarak Gezi benzeri olaylar için 'Karakol kurşunlamakla olmaz. Bomba patlatın. Halk sokağa dökülsün. Doğu'daki ateşle Batı'yı yakın' dediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:49 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:27 - 10/09/2015 Perşembe
Diğer

HDP bir yandan barış çağrıları yaparken bağlı olduğu Kandil Türkiye'yi kaosa sürüklemek için korkunç planları uygulamaya koydu.



7 Haziran'dan sonra hain saldırılara başlayan PKK neredeyse her gün güvenlik güçlerine saldırı, araç yakma ve adam kaçırma eylemleri yaptı.



Eylemler üzerine Kandil'e düzenlenen hava operasyonlarıyla büyük kayıp veren PKK, saldırıların geri dönüşünden memnun kalmayınca yeni planı devreye soktu.



Akşam'da yer alan haberde, istihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre Kandil'de yapılan toplantıda terör örgütü 1 Kasım'da seçim yaptırmamak için çok şiddetli eylemler yapılması kararı aldı.



Örgütün elebaşları 'Karakollara kurşun sıkarak yıllardır bir yere varamıyoruz. Çok şiddetli bombalı eylemlere başlayın. Doğu'daki ateşle Batı'da halkı sokağa dökerek şehirleri yakın' talimatı verdi.



DAĞLICA'DA İLK EYLEM


Terör örgütü planı Dağlıca'da devreye soktu. Teröristler askerin geçiş yaptığı bölgeye 400 kilogram patlayıcılı tuzakla 16 askerimizi şehit etti.



Halk sokaklara döküldü. İkinci büyük saldırı Iğdır'dan geldi. Bombalı tuzakla 1 ton patlayıcı infilak ettirilerek 13 polisimiz şehit oldu.



Tunceli ve Mardin'den de gelen şehit haberleri tepkiyi büyüttü.



93 kişi gözaltında


İstanbul'da terör olaylarını protesto eylemleri sırasında parti binaları, basın kuruluşları ile işyerlerine zarar verdiği tespit edilen 93 kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızdan kendilerini sokağa çekmeye yönelik provokasyonlara itibar etmemelerini sağduyulu davranmalarını bekliyoruz" denildi.



İç savaş Cizre'den başlayacak!


PKK'nın hain planının sinyalini Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret de vermişti. İmret Vice News'e yaptığı açıklamada “İç savaş Cizre'den başlayacak. Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" demişti.



1 yıl önce o plan gündeme gelmişti


PKK, paralel yapı ve karanlık dış güçlerin Türkiye üzerindeki 4 aşamalı hain planını 1 Eylül 2014'te gazetelerin manşetlerine taşınmıştı. İlk aşamada, önce Kürtlerin yaşadığı bölgede hizmet ağırlaştırılacak, ikinci aşamada hiçbir şey değişmeyecek yalanı aşılanacak, üçüncü aşamada ise çatışma ortamı yaratılacak. 4. aşama ise Gezi olayları gibi Türk- Kürt çatışmasıyla sokaklar yakılacak.



GEZİ'DEKİ GİBİ SOKAKLARI YIKIN


Kandil bu niyetini daha önce de dile getirmişti. Geçtiğimiz ay PKK'nın elebaşısı Cemil Bayık 'Yanlış yaptık.Gezi'ye


destek vermeliydik diyerek PKK'nın eylemlerine destek istemişti.



PKK şimdi de ikinci Gezi kalkışması benzeri eylemlerle Türk-Kürt çatışması çıkarıp kan dökmeyi planlıyor.



ZEK sinyali vermişti!


PKK'ya açık destek veren paralelin eski savcısı Zekeriya Öz de Türkiye'de hükümeti yıkma girişimine kadar ulaşan Gezi olaylarında PKK'nın sokağa inmemesine içerlenerek tweet atmıştı.



Önce ülkücü sonra PKK'lı


Gaziantep'te terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, HDP binalarına saldırmak istedi.


Ülkücülerin gösterilerinin ardından kentin bir başka mahallesinde yüzlerini maskeyle gizleyen terör örgütü PKK sempatizanları, çöp konteynerlerini devirip ateşe vererek eylem yaptı. Olaylarda polis memuru Fatih Y. yaralandı.


#pkk
#pkk hain plan
#tuzak
#cizre
#dağlıca
9 yıl önce