|

Kantinciler Odası’nda milyonlar buhar oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenen İstanbul Kantinciler Odası’ndaki büyük vurgun ortaya çıktı. Akrabalarına sahte kurs bitirme belgesi temin ettiği belirlenen Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun, 5 kez zimmet suçu işlediği ve Oda’da kaydı tutulmayan milyonlarca liranın kayıp olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:22 - 5/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun kızı Mehtap Osmanoğlu’na Başakşehir’de bulunan TOKİ Oyakkent İlköğretim Okulu’nun kantinini verdiği tespit edildi.
İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun kızı Mehtap Osmanoğlu’na Başakşehir’de bulunan TOKİ Oyakkent İlköğretim Okulu’nun kantinini verdiği tespit edildi.

İstanbul’da 2 bini aşkın okul kantininin bağlı olduğu İstanbul Kantinciler Odası’nda dev vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ulaşan bir şikayet dilekçesinden sonra harekete geçen müfettişler, Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun odalara verilen aidatlar da dahil olmak üzere pek çok paranın usulsüz şekilde kullanıldığını ve kayıt altına alınmadığını tespit etti.

BABADAN KIZINA KIYAK

Akrabalarının devlet okullarının kantinini alarak gelir elde etmesini sağlayan Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun, kantincilere yönelik verilen ustalık belgelerinde de usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Müfettişler, başkanın kızı Mehtap Osmanoğlu’nun 2013 yılında Başakşehir’de bulunan TOKİ Oyakkent İlköğretim Okulu’nun 16 bin 500 TL’lik kantin kirasını düşürmek için önce sözleşme yaptığını, daha sonra ise bu fiyatı aşağı çekmek için sözleşmeyi feshettiğini tespit etti. Daha sonra yapılan ihaleyi Oda Başkanı Osmanoğlu’nun damadı Erkan Arpacı’nın kazanması, yaşanan skandalı gözler önüne serdi. Öte yandan müfettişler, Mehtap Osmanoğlu’nun, okul yemekhanesine yaptığı 50 bin TL’lik yatırımı, 119 bin 500 TL olarak gösterdiğini de rapora yansıttı.

ARAÇ YAKITLARINI ODAYA KESTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporda şok edici detaylar da yer aldı. Odaya ait aracı kendi özel işlerinde kullandığı tespit edilen Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun, araç akaryakıtlarını da odaya fatura ettiği anlaşıldı. Müfettişler, Başkan Osmanoğlu’nun Silivri’de yazlığı, Balıkesir Güre’de devremülkü olduğunu belirterek, buralara seyahatların oda aracıyla yapıldığı hatta tepki çekmemek için oda aracı için sivil plaka bastırarak kullanıma hazır bulundurduğunu tespit etti.

MAKBUZLAR DA USULSÜZ

Oda yönetiminin yaptıkları iş ve işlemler için kullandıkları makbuzların da usulsüz olduğu belirlendi. Müfettişler odada 5 Haziran 2017 tarihinde gelir makbuzlarının sayımı yaparak, İstanbul Esnaf ve Sanaatkarlar Birliği’nden bilgi ve belge temin etti. Birlikten alınan belgelere göre, bin 896 adet gelir makbuzunun kayıp olduğu ortaya çıktı.

Makbuzların intikal edip etmediği yönünde de inceleme yapan müfettişler, 50 adet el makbuzunun kayıtlara geçirilmediğini ve muhasebe defterine göre kayıtlara girişine ilişkin bilgi olmayan 700’den fazla makbuz olduğunu belirledi.

5 KEZ ZİMMET SUÇU İŞLEMİŞ!

Bakanlık müfettişleri, 7,5 ay süren incelemenin ardından hazırladığı raporda, Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu yönetiminin 5 kez zimmet suçu işlediğini belgeledi. Tamamlanan soruşturma sonucu, Oda Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun 5 kez zimmet suçu işlediğini ortaya koydu. Kaydı tutulmayan milyonlarca lira ise buhar olup uçtu.

#Kantinciler Odası
#Yolsuzluk
6 yıl önce