|

Meteorolojiden üç günlük kar uyarısı: Kar İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Beklenen kar yağışı İstanbul'da gece saatlerinde etkisini artırınca İstanbullular yeni güne beyaz örtü ile uyandı. Peki yurt genelini etkisi altına alan kar yağışları ne kadar sürecek, kar İstanbul'u ne zaman terk edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk ve karlı havanın, üç gün boyunca sürmesi beklenirken, kar İstanbul'da ise Cuma günü terk edecek. İşte il il beş günlük hava durumu..

08:24 - 25/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 08:26 - 25/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Ankara'da da yoğun kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Herkes kar yağışının devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı.

Yapılan uyarının ardından İstanbul’da kar yağışı sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Özellikle Sarıyer’in yüksek kesimleri, Sultangazi ve Beyoğlu bölgesinde kar yağışı etkili oldu.
Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Taksim ve İstiklal Caddesi’nde de kar yağışı görüldü.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan bilgilere göre bugün İstanbul ve Ankara da dahil yurt genelinde kar yağışları devam edecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek.

CUMA GÜNÜ İSTANBUL'U TERK EDİYOR

Cuma günü kar yağışının batıyı terk edip yurdun doğusu ve iç kesimlerinde etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji özellikle doğu bölgeleri için çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.






İç Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışları Sivas, Kayseri, Niğde boyunca yoğun şekilde devam ediyor. Bölgede kar yağışı bugün hafifleyecek
. Hemen hemen yurdun tamamını etkisi altına alan kar yağışları Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde de etkili olacak.

SEL, HORTUM, YILDIRIM'A DİKKAT

Akdeniz ve Güneydoğu'da etkili olan sağanaklar sürüyor. Şiddetli sağanaklar nedeniyle iki bölgede de sel, yıldırım ve hortum riski bulunuyor.
Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde yağışlar kar şeklinde olurken kıyı kesimlerde yağmur etkili olacak.

ÇIĞ RİSKİ

Doğu Karadeniz'in yaylaları ve Doğu Anadolu'ya yeniden kar geliyor. Eski karın üzerine yağacak yeni karla bölgedeki çığ riski artacak.


#İstanbul kar
#Kar yağışı
#Kar İstanbul'u ne zaman terk edecek
#İl il hava durumu
#Beş günlük hava durumu
3 yıl önce