|

"Karar Türk siyasi hayatının geleceğine ışık tutacak"

Eski MHP Milletvekili Aydın, "Hukuka uygun alınan bu kararın, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak
17:06 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:09 - 9/04/2016 Cumartesi
AA

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararına ilişkin, "Hukuka uygun alınan bu kararın, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum." dedi.



Aydın, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezinde bazı partililerle bir araya geldi.



Program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koray, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararı hakkında, aleyhte sonucu kesinlikle beklemediklerini belirterek, hukuken bunun mümkün olmadığını ileri sürdü.



"MHP tabanının yüzde 90'ının desteğini almış bir süreçtir"


Aydın, "Bu bakımdan hukuki bir karar alındı. Şu anda yargıya güvenmek anlamında bunun bir umut ışığı olduğunu düşünüyorum. Hukuka uygun alınan bu karar, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını, yön vereceğini düşünüyorum. MHP'de yürümekte olan olağanüstü kongre süreci, sadece önde görünen bizlerin yürüttüğü bir süreç değildir. MHP tabanının yüzde 90'ının desteğini almış, büyük bir çoğunluğun desteğini almış bir süreçtir" diye konuştu.



"Önü kesilebilecek bir karar değil"


Kurultay sürecini tetikleyen unsurların iyi tetkik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, "Şu anda verilmiş olan karar, önü kesilebilecek bir karar değil" dedi.



"30 Nisan'da ilk kongrenin yapılabileceğini düşünüyorum"


Sürecin önünün açıldığını ifade eden Koray Aydın, "Ben en yakın tarih olarak 30 Nisan'ı görüyorum. 30 Nisan'da bu ilk kongrenin yapılabileceğini düşünüyorum" dedi.



"Yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacak"


Yargıtayın bu şu ana kadar uygulamalarında, bu tür süreçlere müdahil olmadığını, ihtiyati tedbir kararı almadığını gözlemlediklerini öne süren Aydın, "Bu bakımdan Yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacak." ifadesini kullandı.


#Eski MHP Milletvekili Koray Aydın
#Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi
#MHP
#Koray Aydın
8 yıl önce