Kardeşlerim bu eylemleri bitirin!

Aynur Ekiz
00:0010/06/2013, Pazartesi
G: 10/06/2013, Pazartesi
Yeni Şafak
Kardeşlerim bu eylemleri bitirin!
Kardeşlerim bu eylemleri bitirin!

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı'nı bahane ederek 'kaos' ortamı oluşturmaya çalışan faiz lobisine ve derin odaklara sert tepki gösterdi: Siz bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattıysanız bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Sokakları savaş alanına çevirenlere 'On yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye gidemeyenlerin özgürlüğü noktasında ne yaptınız?' diye soran Erdoğan şöye konuştu: Aklıselim sahibi gençlerimize sesleniyorum. Bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin.

Başbakan Erdoğan, Mersin'den sonra geldiği başkent Ankara'da 4 ayrı mitingte vatandaşlara seslendi. Vatandaşların sık sık 'Vur vur dinlesin, çapulcular dinlesin', 'Dik dur eğilme, Türkiye seninle' ve 'Mücahit Erdoğan' sloganları attığı havalimanında konuşan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı eylemcilerinin Valide Sultan Camii'ne bira şişeleriyle, ayakkabılarıyla girdiklerini hatırlattı. 'Çapulcu'ların tek yaptığı işinin vurup kırmak olduğunu dile getiren Erdoğan, 'Bununla kalmadılar. Benim başörtülü kızlarıma, başörtülü bacılarıma saldırdılar' dedi. Buna rağmen, yapılan saldırıya başörtülülerin sabrettiğini kaydeden Erdoğan, 'Sabredeceğiz ama sabrın da bir sonu var' diye konuştu.

Başbakan, faiz lobisine de yüklendi. Türkiye'de artık çeteler döneminin bittiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi: 'Bu ülkede mafya dönemi bitmiştir. Cunta dönemi geri gelmemek üzere bitmiştir. Şunu da söylemem lazım, faiz lobisi kendine çekidüzen ver. Faiz lobisi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik. Bu lobiyi oluşturan bir banka, üç banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız, bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Çünkü biz spekülatörlere fırsat vermedik, yarın da vermeyeceğiz. Eğer senin spekülatörlüğünü yakaladığımız anda da ümüğünü sıkarız. Kim olursan ol, ümüğünü sıkarız.'

Küfürlercülere kızdı

Gezi Parkı eylemcilerin yoğun olarak kullandığı 'küfür' içerikli mesajlara dikkat çeken Başbakan Erdoğan, 'Kendi başbakanına ağza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik, hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz' dedi. Bugünün gençlerinin demokrasi ve özgürlük ortamında yetiştiğini, koalisyon dönemlerini bilmediklerini vurgulayan Erdoğan, 'Gençliğe asla sırtımızı dönmeyiz, kulaklarımızı tıkamayız. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten? Bu kardeşiniz 18 yaşından beri siyasetin içinde. Gençlik nedir iyi bilirim' diye konuştu. Türkiye'de 11 gündür devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: Başbakan Erdoğan, sanatçıların olaylara destek vermesini de eleştirdi. Erdoğan, "Destek verenlere de 'yazıklar olsun' diyorum. Eğer siz şu ana kadar sanatınızı icra etmek için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizin sanatınızı icra etmenize mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Şimdi gelmişler, Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına çıkıyorlar. 'Yıktırmayız'. Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için" şeklinde konuştu.

Eylemleri bitirin

Eylemcilere seslenen Başbakan Erdoğan 'Bugüne kadar sabırla bekledik. Ben Ankara Kızılay'da, Kuğulupark'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz' dedi. Erdoğan, sözlerinin sonunda "Bana diyorlar ki 'bu cumartesi günü saat: 17.00'de bir Ankara mitingi ile final yapalım'. Siz buna ne diyorsunuz?" diye sordu. Vatandaşların alkışlarla karşılık vermesi üzerine de Erdoğan, "O zaman yapacağız. Cumartesi günü saat: 17.00'de bir arada olmak üzere Allahaısmarladık" karşılığını verdi.

Ankara'da 1 günde 4 miting

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 12 gün aradan sonra gittiği başkentte sosyal medya üzerinden organize olan on binlerce vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Havaalanında vatandaşların, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde halkı selamlayan Erdoğan, AK Parti seçim otobüsünde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan'ın buradaki konuşması sırasında sık sık, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' , 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Ya Allah bismillah Allahu ekber', 'Tayyip burada çapulcular nerede', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. Konuşmasının ardından seçim otobüsüyle kent merkezine hareket eden Başbakan Erdoğan'a binlerce araçlık konvoy eşlik etti. Yolu boyunca kendisini bekleyen onbinleri selamlayan Başbakan sırayla Pursaklar, Altınpark ve Yeni Mahalle'de vatandaşlara hitap etti.

Devletin bankalarından istifade edin

Faiz lobisi bu dönemde kendisine göre çok büyük gayret sarfettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: 'Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmamız gerekenler var. Ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz zaten. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı, bunların musluğunu siz keseceksiniz. Biz bugüne kadar sabrettik, ne zaman ki faizler düşmeye başladı. Bu beyler rahatsız oldu ve güçlü bir Türkiye istemediler. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var. Devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil bir çokları var bana isim verdirmeyin. Devletin bankaları da var diyorum sizlere, buradan ne demek istediğimi anlarsınız.'