|

Katar krizi yapay

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Katar krizinin yapay bir kriz olduğunu belirterek, “Birden ortaya çıkarılmış, türetilmiş, birtakım komplo teorileri içerisinde de büyütülmüş bir krizdir” dedi. Kurtulmuş, bu krizin potansiyeli itibariyle sadece ilgili ülkeleri değil, bütün bölgeyi etkileyebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:26 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Katar krizi yapay
​Katar krizi yapay

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetelerin Ankara temsilcileri ile biraraya geldi.

Katar’daki krizin, esası itibarıyla yapay bir kriz olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Yani herhangi bir şekilde iki ülke ya da bir ülke ve karşı taraftaki diğer ülkeler arasında reel bir sebebe dayanan bir kriz değildir. Hiçbir anlamı yoktur. Bu krizin hiçbir geçmişi yoktur. Birden ortaya çıkarılmış, türetilmiş, birtakım komplo teorileri içerisinde de büyütülmüş bir krizdir” dedi.

BÖLGEYİ ETKİLEYECEK POTANSİYELE SAHİP

Katar krizinin potansiyel itibariyle sadece ilgili ülkeleri değil, bütün bölgeyi tesir altında bırakması mümkün olan son derece kuvvetli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Dolayısıyla bizim baştan beri tavrımız, Katar krizinin bir an evvel çözülmesi için ilgili tarafların mutlaka samimi bir şekilde gayret sarf etmesi gerekiyor. Bu kadar çok yoğun, derin ve kısa vadede siyasi olarak çözülmesi hemen hemen çok zor görünen krizler varken yeni bir krizin ortaya çıkması bölgedeki bütün dengeleri alt üst edebilir. Bundan sonra çok daha farklı gelişmelerin önünü açabilir. İleride bir arabulucuya ihtiyaç olacaksa zannediyorum, bölgede en kuvvetli arabulucu adayı Türkiye’dir” diye konuştu.


115 BİN DEVLET MEMURU HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

FETÖ ile mücadele konusunda da değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, “Devlet memuru olarak ihraç edilen, hakkında soruşturma başlatılan vesaire toplam devlet memurlarının yüzde 2.4. Toplam devlet memurları içerisinde hakkında işlem yapılan memur sayısı 115 bin civarındadır. Ama bunun içinde bir kısmı memuriyetten atılmış bir kısmı açığa alınmış, bir kısmı hakkında soruşturma başlatılmış, hakkında bir türlü işlem yapılanların sayısı” şeklinde konuştu.

OHAL Komisyonu
Temmuz’da başlar

“OHAL komisyonun kurulmuş olması doğru bir adım” diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeden evvel bir ara hukuk kademesi oluşturdu. Bina, çalışacakları yer belli, komisyon belli. Şimdi komisyon hızla dosya üzerinden çalışacağı için çok sayıda hukukçu alıyorlar. Dosyalar incelenecek, tek tek her dosya hakkında karar verilecek. Yönetmeliği hazırlanıyor, nasıl çalışacağına ilişkin yönetmelik hazırlanıyor. Hangi kriterler üzerinden kişilerin başvuruları değerlendirilecek. Uzun sürecek. Başlangıçta biliyorsunuz iki yıl süre öngörülmüştü. Ama eğer gerekirse bitmezse bu başvurular sonlandırılana kadar bu süre devam edecek. Büyük ihtimalle Temmuz başından itibaren çalışmalarına başlar müracaatları alır dosyaları incelemeye başlar.”

#Numan Kurtulmuş
#Katar
#Kriz
7 yıl önce