|

Katil pilotlara ağır müebbet

15 Temmuz gecesi sivillere mermi yağdıran, derdest edilen komutanları darbenin merkezi Akıncı Üssü'ne taşıyan helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu 151 sanıklı Kara Havacılık davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, 122 sanık için müebbet hapis cezası istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:37 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Savcı, 122 sanık için müebbet hapis cezası istedi.
Savcı, 122 sanık için müebbet hapis cezası istedi.

FETÖ'cü hain kalkışma sırasında Ankara'da başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, MİT ve Emniyet binası olmak üzere çok sayıda kamu kurumu, Kara Havacılık Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler tarafından bombalandı, ateş altına alındı ve sivillerin üzerine mermi yağdırdı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları başta olmak üzere birçok derdest edilen ismi, darbenin merkezi Akıncı Üssü'ne taşıyan helikopterden açılan ateş sonucu 28 kişi şehit olurken, 276 kişi de yaralanmıştı. Hain darbecilerin 15 Temmuz gecesi en aktif olduğu birliklerden birisi olan Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin dava, 31 Temmuz 2017'de görülmeye başlandı. Cuntacı helikopter pilotlarının hesap verdiği davada sona gelindi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü celsesinde sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma savcısı Bülent Karakuş esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.


122 SANIĞA DARBEDEN CEZA TALEBİ

Savcı, mütalaasında, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine aktif rol alan ve MİT, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi binalarını vuran helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu 122 sanığın "anayasal düzeni ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

ŞEHİT SAYISI KADAR MÜEBBET

Savcı, söz konusu 122 darbeciden 4'ü hakkında ayrıca "kasten adam öldürmek" suçundan 28'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Helikopterlerden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren şehitlerden sorumlu tutulan bu darbecilerin arasında darbe girişimi bastırıldıktan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne götüren eski pilot Uğur Kapan ile eski albaylar Mustafa Durmuş, Oğuz Yalçın ve darbe girişimi sırasında havalanan helikopterleri yönlendiren eski astsubay İlhan Ocakcıoğlu bulunuyor. Söz konusu sanıkların ayrıca "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme" ve "kişiyi hürriyetinden alıkoyma" suçlarından da 5 bin 736'şar yıl hapsi istendi. Yine 122 darbeciden, FETÖ'nün soruları dağıttığı 2010 KPSS sanıkları arasında karısı yer alan eski binbaşı Sadullah Abra ile eski yüzbaşı Hakan Sandık'ın G.Kurmay Başkanlığı Karargahında 23 sivil, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 1 sivilin şehit edilmesi eylemlerinden sorumlu olduğunu belirten savcı, 2 darbecinin de "kasten öldürme" suçundan 24'er kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi.

#Pilot
#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce