|

Katili arama çalışmalarına yardım etmiş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sulama kanalında ölü bulunan Cansu Kaya'ya tecavüz ettikten sonra genç kızı boğarak öldüren zanlılardan birinin, dikkat dağıtmak için kanalda arama çalışmalarına katıldığı belirlendi.

Yeni Şafak
13:27 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 10:34 - 19/06/2015 Cuma
IHA

Ortaca'ya bağlı Daylan Mahallesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Poyraz Çalhan (25) ve Necati Demir'in (25) suçlarını itiraf etmesinin ardından, bugün de Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporu açıklandı. Raporda zanlılara ait meni izlerine rastlandığı belirtildi. Cansu'nun tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı belirlendi.



ARAMA ÇALIŞMALARINA YARDIM ETMİŞ


Cansu Kaya cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan ve daha sonra suçunu itiraf eden zanlılardan Necati Demir'in, dikkatleri üzerinden başka yöne çekmek için önceki gün dalgıç polislerin katılımıyla Dalyan Kanalı'nda yapılan arama çalışmalarına katıldığı anlaşıldı.



İlk ifadesinde Cansu'nun erkek arkadaşı U.D.'yi zan altında bırakarak, “O gün biz Cansu'yu erkek arkadaşıyla gördük. Cansu ile U.D. gün boyu birliktelerdi" şeklinde ifade verdiği öğrenilen Necat Demir'in, itirafın ardından Cansu'ya ait eşyaları korktukları için İztuzu yolunda yaktıklarını söylediği bildirildi.



“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ"


Cinayet zanlılarının getirileceği Ortaca Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan baba Osman Kaya, “Avukatımız, Muğla Adli Tıp'tan gelen otopsi raporunu bize açıkladı. Gelen rapor acımızı daha da artırdı. Biz ailecek perişan olduk. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

#cansu kaya
#vahşi cinayet
#kadın cinayeti
#muğla cinayet
9 yıl önce