|

Katiller kaçıyor

Şehit Eren Bülbül’ün katilleri tek tek eksiliyor. PKK’nın Karadeniz grubu sorumlusu Mehmet Yakışır’ın da geçtiğimiz gün öldürülmesiyle örgüte ağır darbe vuruldu. Sağ kalan 6 teröristin kaçışa geçtiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 04:05 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
PKK’nın Eren Bülbül’ü şehit eden “Karadeniz grubu” sorumlusu Mehmet Yakışır’ın da öldürülmesi teröristleri panikletti.
PKK’nın Eren Bülbül’ü şehit eden “Karadeniz grubu” sorumlusu Mehmet Yakışır’ın da öldürülmesi teröristleri panikletti.

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde son bir haftada düzenlenen terör operasyonlarında 37’si ölü, 8’i sağ, 8’i teslim olmak üzere 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Son 1.5 aylık dönemde PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Grubuna da büyük darbe vuruldu. Kıskaca alınan gruptan 2’si teslim olurken 4’ü de çatışmalarda öldürüldü. 31 Mayıs’ta Gri listede aranan “Sorej” kod adlı Barış Coşkun öldürülürken, geçtiğimiz gün de kırmızı listede aranan Mehmet Yakışır ölü ele geçirildi.


OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Tunceli’den 6 yıl önce 12 kişilik grupla geldiği bilinen PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır’ın öldürüldüğü çatışma sonrası grubun diğer 6 üyesinin kaçışa geçtiği belirlendi. Kaçan grupta, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Yeşil Kategori’de başına 1 milyon lira ödül konulan Barış Öner’in de yer aldığı belirlendi. Giresun ve Gümüşhane kırsalındaki Kobra ve İHA destekli operasyonlar sürüyor.

İHA’ya karşı şemsiye

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi kırsalında öldürülen PKK’lı Mehmet Yakışır ile Levent Dayan’ın üzerlerinde 2 gece görüş kabiliyetli dürbüne sahip M-16 tüfek ele geçirildi. Teröristlerin kamuflajlı sırt çantalarında ise İHA’lara yakalanmamak için kullandıkları 2 şemsiye bulundu.

#PKK
#Karadeniz
#Terör
6 yıl önce