|

Kavala yazdı Alabora oynadı

Osman Kavala ile ilgili dosyada hakkında gözaltı kararı verilen Memet Ali Alabora’ya yönelik suçlamaların ayrıntıları ortaya çıktı. Alabora’nın PKK, DHKP-C, MLKP gibi terör örgüt üyelerini sokak eylemlerine çekmeye çalıştı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:08 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Memet Ali Alabora
Memet Ali Alabora

Gezi kalkışmasının finansörü Osman Kavala dosyası kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan oyuncu Memet Ali Alabora’ya yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı. Alabora’nın Kavala’nın direktifleri doğrultusunda çıkan olayların alevlendirilmesi için Twitter üzerinden örgütlenme gerçekleştirdiği ifade edildi.

GÖZALTI KARARI VAR

2013 yılında meydana gelen Gezi Parkı eylemlerini organize ve finanse ettiği öne sürülen iş adamı Osman Kavala’nın ekibine geçtiğimiz hafta operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilen 20 kişiden biri de Gezi Parkı eylemleri sırasında ‘Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?’ şeklinde twit atan Memet Ali Alabora oldu.

İstanbul Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına göre Gezi Parkı eylemleri, tamamıyla önceden hazırlanmış bir plan dahilinde gerçekleştirildi. Eylemlerde, Arap ülkelerinde olduğu gibi kaos ve kargaşa çıkartarak bir hükümet değişikliği hedeflendi. Alabora, eşi Pınar Öğün Alabora ve arkadaşları Osman Kavala direktifleri doğrultusunda olayların örgütlenmesi yönünde çalışmalarda bulundu.

ÖRGÜTLERİ SOKAĞA ÇEKTİLER

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre Alabora ve birlikte hareket ettiği şahıslar olayların alevlendirilmesi için Twitter üzerinden örgütlenme gerçekleştirdi. Alabora ve arkadaşları, PKK, DHKP-C, MLKP gibi sol terör örgüt üye ve yandaşlarını, Oyuncular Sendikası aracılığı ile tiyatro ve sinema oyuncularını sokak eylemlerine çekmeye çalıştı. Amaçlarının ise marjinal gruplar ve terör örgütleri vasıtasıyla şiddetin fitilini ateşleyip kaos oluşturmak olduğu, eylemlerin gidişatının da o yönde olduğu yapılan değerlendirmeler arasında yer aldı.

AYAKLAN İSTANBUL’LA BAŞLADILAR

Alabora’nın 2011 yılında kendisinin de yer aldığı Gezi Parkı’nda çekilmiş video görüntülerinin olduğu ve görüntülerde ‘Ayaklan İstanbul’ ibaresinin yer aldığı belirlendi. Alabora'nın eşi ve yazar Meltem Arıkan’ın burada, Arap baharının bölgesel olmadığı, küresel olduğu, eninde sonunda ülkemizde de olmasını arzu ettikleri yönünde röportaj verdikleri tespit edildi. Soruşturma dosyasına giren bu görüntülerle birlikte 2011 yılında gündem oluşturma çabalarının başladığı ve 27 Mayıs 2013 tarihinde uygun ortam oluşturularak Gezi olaylarının başlatıldığı ifade edildi.

#PKK
#DHKP-C
#MLKP
#Memet Ali Alabora
#​Osman Kavala
5 yıl önce