|

Kayalık alanda 20 saatlik esaret

Kayseri’de paraşütle atlayış yapan uçak mühendisi Mete Soylu, 2 bin 800 metre yükseklikte kayalıklara çakıldı. Soylu, 20 saat süren çalışma sonunda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:42 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Soylu, yaklaşık 2 bin 800 metre yükseklikte kayalık alana çakıldı.
Soylu, yaklaşık 2 bin 800 metre yükseklikte kayalık alana çakıldı.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde paraşütle atlayış yaptıktan sonra kayalıklara çakılan bir ki;i, yaklaşık 20 saat süren operasyonla mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. 27 yaşındaki uçak mühendisi Mete Soylu, Hacer Ormanları Soğukpınar Yaylası mevkiinde kayalık bölgeden paraşütle serbest atlayış yaptı. Bir süre sonra dengesini kaybeden Soylu, yaklaşık 2 bin 800 metre yükseklikte kayalık alana çakıldı. Bir paraşütçünün düştüğünü gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi.

ASKERİ HELİKOPTERLE İNDİRİLDİ

İhbarın ardından paraşütçü ile telefonla irtibat kuran jandarma ekipleri, bölgenin dağlık ve engebeli olmasından dolayı uzun süre olay yerine ulaşmada sıkıntı yaşadı. Bölgeye sevk edilen AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri de arazi yapısı nedeniyle yaralıyı bulunduğu yerden indiremedi. Bunun üzerine helikopter istendi. Mete Soylu, yaklaşık 20 saat sonra olay yerine sevk edilen askeri helikopter yardımıyla ip sarkıtılıp, sedyeye alınarak kayalık alandan kurtarıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edilen Soylu, Adana’ya sevk edildi.


Paraşütüyle kayalıklara düşen uçak mühendisi Mete Soylu, nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

#Kayseri
#Paraşüt
6 yıl önce