|

Kayıt vermedik

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ana ilişkin ses kaydının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya Ankara ziyareti sırasında verildiği iddiaları her iki ülke tarafından yalanlandı.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:07 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Arnavutluk’un başkenti Tiran’a yaptığı ziyaret sırasında konuya ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Pompeo’ya ses kaydı verdiği iddialarını reddetti. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil. Konuya ilişkin şeffaf bir soruşturma yürütülüyor. Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız. Herhangi bir ülkeyle o ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değil” dedi. “Bu soruşturma kapsamında gecikme olsa da Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binası, rezidans ve araçlarda aramalar yapıldı. Şimdi bunların laboratuvarlar inceleme sonuçları bekleniyor” diyen Çavuşoğlu, süreç boyunca Türkiye’nin takındığı tavrın tüm dünyanın takdirini kazandığını dile getirerek şunları söyledi:

DÜNYA MERAK EDİYOR

“Ortada kaybolan bir şahıs var. Türkiye’de kaybolmuştur ama Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolmuştur ve Kaşıkçı’nın akıbeti ne olmuştur, nasıl olmuştur, bunun sorumlusu kimdir... Elbette bu konuda elimizde bazı şu ana kadar yapılan araştırmalar, soruşturmalar neticesinde bilgiler, deliller vardır, bunların hepsini tamamen net bir şekilde ortaya çıktıktan sonra dünya kamuoyuyla paylaşacağız.” Öte yandan ABD Başkanı Trump da Twitter hesabından “Pompeo’ya Suudi Başkonsolosluğundaki olayla ilgili ne bir video verildi ne de gösterildi” açıklamasını yaptı. Konuya ilişkin bir açıklama da Dışişleri’nden geldi. Bakanlık sözcüsü Heather Nauert, “Bakan Pompeo, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasına ilişkin ne bir ses kaydını dinledi ne de kaydın deşifresini gördü” ifadesini kullandı.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Cemal kaşıkçı
6 yıl önce