|

Kaymakam emniyet müdürü olabilecek

İlçelerde en yüksek mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamlar, artık il emniyet müdürü olabilecek. Kaymakamlar, üçlü atama ile emniyet müdürü olarak görevlendirilecek ve tecrübe esasına göre tercih yapılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:09 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanlığı, kaymakamlara “emniyet müdürlüğü” yolunu açıyor.
​İçişleri Bakanlığı, kaymakamlara “emniyet müdürlüğü” yolunu açıyor.

İçişleri Bakanlığı, kaymakamlara “emniyet müdürlüğü” yolunu açıyor. İlçelerde en yüksek mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamlar, artık il emniyet müdürü olabilecek. İçişleri Bakanlığınca kaymakamların il emniyet müdürü olabilmesi için çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Bu düzenleme ile ilçelerde mülki idari amir olan kaymakamların, üçlü atama ile emniyet müdürü olarak görevlendirileceği ve tecrübe esasına göre tercih yapılacağı belirtildi.

PERSONEL AÇIĞI KAPATILACAK

Düzenleme hem kaymakamların devlet idaresindeki tecrübesini çeşitlendirmek hem de FETÖ ihraçları sonrasında emniyet teşkilatında oluşan yönetici açığını kapatılması olarak değerlendiriliyor. FETÖ mensubu olduğu gerekçesi ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan mücadelede emniyetteki üst düzeyde personelin yüzde 60’ı ihraç edilmiş, bazıları da açığa alınmıştı. Bu kapsamda oluşan personel açığını kapatmak yönünde olan bu çalışma ile kaymakamlar ile emniyete takviye yapılmış olacak. Halihazırda Emniyet Genel Müdürü olarak valiler atanıyor.

#Kaymakam
#Emniyet Müdürü
6 yıl önce