|

Kayseri’de ekmek israfına gramaj ayarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar Kent Ekmek Fabrikası’ndaki üretim hattında incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, 250 gramı 75 kuruş olan ekmeğin gramajını israfı önlemek için 200 grama çektiklerini ve fiyatını da 60 kuruş olarak belirlediklerini kaydetti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 10:15 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Çelik, büyük önem verdiği projelerden birisi olan Kent Ekmek Üretim Tesislerini ziyaret etti.
Çelik, büyük önem verdiği projelerden birisi olan Kent Ekmek Üretim Tesislerini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, büyük önem verdiği projelerden birisi olan Kent Ekmek Üretim Tesislerini ziyaret etti. Gece yarısı başlayan ekmeğin üretilmesi serüvenini adım adım takip ederek sabahın erken saatlerine kadar Kent Ekmek tesislerinde kalan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri halkına ne denli kaliteli bir ürün sunduklarını aşama aşama anlattı.

‘EN KALİTELİ UNU KULLANIYORUZ’

Ekmeğin serüvenin unla başladığını ifade eden Başkan Çelik, Kent Ekmek’te Türkiye’deki en kaliteli unun kullanıldığını söyledi. Kent Ekmek’e gelen unun öncelikle tesisler içindeki laboratuvara alındığını vurgulayan Başkan Çelik, “Unu, tüm kalite testlerinden geçtikten sonra onaylanırsa silolarımıza alıyoruz. Daha sonra unumuz hiçbir katkı maddesi kullanılmadan karışım teknesine geliyor. Buradan hamur makinelerine gönderiliyor ve el değmeden yoğrularak bir süre mayalanması için dinlendiriliyor” dedi.

HER AŞAMA OTOMATİK AYARLANIYOR

Başkan Mustafa Çelik, Kent Ekmek’te üretim fırınlarının tam elektronik olduğunu ve pişirme süresi ile fırın ısısının otomatik olarak ayarlandığını dile getirdi.

Saat 23.00’de başlayan ekmeğin pişirilmesi sürecinin gece yarısı saat 02.00’ye kadar sürdüğünü ve ekmeğin fırından çıkmaya başladığını ifade eden Başkan Çelik, “Fırından çıkan ekmeğin ısısı 100 derece. Çıkan ekmeği hemen kasalarsanız hamur olur ve lezzetini kaybeder. Döner kuleyle 100 derece sıcaklıktaki ekmek 30 dereceye iniyor ve ambalajlamaya geçiyor. Sabah da hemşerilerimize sunuluyor” dedi.

  • KALİTELİ VE UCUZ EKMEK
  • Başkan Mustafa Çelik, Kent Ekmek’in 2017 yılında yaptıkları en önemli ve en değerli yatırımlardan birisi olduğunu belirtti. Projeye sessiz sedasız başladıklarını ve kısa sürede açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çelik, “Bizim bir tek gayemiz vardı. En kaliteli ekmeği, en ucuz fiyata hemşerilerimize yedirmek. Sosyal Belediyecilik anlamında yaptığımız en değerli projelerimizden birisi” dedi.
200 GRAM 60 KURUŞ

Kent Ekmek’in fiyatında yaptıkları düzenleme hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Çelik, “Geçtiğimiz günlerde hükümetimiz israfını önlemek için gramajın düşürülmesi konusunda bir yönetmelik yayımlandı. Dolayısıyla ekmek 200 grama kadar yapılabilir hale geldi. Biz de ekmek israfı için alınan bu yönetmelik kararıyla ekmeğimizi 200 grama indirdik ve fiyatı da 60 kuruşa çektik” diye konuştu.


#Kayseri
#Ekmek
6 yıl önce