|

Kayyum isteyecekler

MHP'de muhalifler, “Yasal olarak başvuru işleminin gerçekleştiğini ispatlamak” ve sonrasında mahkemeye başvurabilmek için imzaları genel merkeze noter eşliğinde sunacak. Kongrenin toplanması yönünde karar alınmazsa muhalifler, partiye kayyum atanmasını talep edecek.

Yeni Şafak
08:54 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 09:00 - 12/01/2016 Salı
Diğer

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, muhaliflerin imzalarını kabul etmeyeceklerini belirterek, mahkeme yolunu göstermesinin ardından muhalefet cephesi durum değerlendirmesi yaptı, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan imza toplama çalışmasına son verdi. Toplanan imzaların, üç olası adayın avukatlarınca cuma günü “Hayırlı cuma” denilerek genel merkeze sunulacağı kaydedildi. Bahçeli'nin, imzaları kabul etmeyecekleri açıklaması nedeniyle muhalifler, “Yasal olarak başvuru işleminin gerçekleştiğini ispatlamak” ve sonrasında mahkemeye başvurabilmek için imzaları genel merkeze noter eşliğinde sunacak.



'Kayyum' talebi


MHP Genel Merkez yetkilileri, muhaliflerin demokratik hakkını kullanıp imza verebileceğini, genel merkezin de bunları inceleyeceğini söyledi. Muhalifler, imzaların gereğinin yerine getirilmesi için 15 günlük süre olduğunu savunurken, genel merkez süre sınırlaması olmadığını, imzaların tek tek gerçekliğinin tespitinin zaman alabileceğini belirtti. Bu durumda muhalifler ise 15 gün içinde imzaların gereği olarak kongrenin toplanması yönünde karar alınmazsa, mahkemeye başvuruda bulunacak. Habertürk'te yer alan habere göre muhalifler, genel merkezin tüzüğe aykırı hareket ederek, imzaların gereğini yerine getirmediğini savunacak ve kongrenin toplanması için partiye kayyum atanmasını talep edecek.



Savunma ve temyiz


Genel merkez ise bu süreçte mahkemeden gelecek savunma hakkını olabildiğinde zamana yayarak kullanacak. Mahkemeden çıkacak karar da genel merkez tarafından temyiz edilecek. Genel merkez, olası kayyum kararını Yargıtay'a götürecek. Bu sürecin, kampta alınan karar gereğince 9 Ekim 2016'da başlayacak ilçe ve il kongrelerine kadar sürdürülmesi hedefleniyor. Böylece, mahkemeye yapılan itirazın temelini oluşturan başvurudaki imzaların sahibi olan üst kurul delegelerinin delegelikleri, başlayan kongre süreciyle birlikte düşürülmüş olacak.




#Meral Akşener
#Koray Aydın
#Sinan Oğan
#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce