|

Kentsel dönüşüm Esenler'e değer katıyor

Esenler’de, büyük bir hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe genelindeki konutların değerine değer katmaya devam ediyor. Konut fiyatları, son 2 yılda ortalama yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2017 الأربعاء
Güncelleme: 22:41 - 31/01/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’de, ‘Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın’ sloganıyla 
yola çıktık. Esenler’i, Türkiye’nin kentsel dönüşüm laboratuvarı haline getirdik" dedi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’de, ‘Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın’ sloganıyla yola çıktık. Esenler’i, Türkiye’nin kentsel dönüşüm laboratuvarı haline getirdik" dedi.

Kentsel dönüşümün hayalden gerçeğe dönüştüğü Esenler'de konut fiyatları, son iki yılda ortalama yüzde100 oranında artış gösterdi. Afet Yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye'deki ilk kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Esenler Havaalanı Mahallesi'nde konutların Mayıs ayında teslim edilmenin ardından gözler şimdi Esenler Belediyesi'nin yeni dönüşüm projelerine çevrildi.



ERDOĞAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ESENLER'DEN BAŞLATTI


Ekim 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Esenler'den başlattığı “Kentsel Dönüşüm” hamlesi, ilçenin makus talihini de değiştirdi. Esenler, kentsel dönüşüm ile birlikte İstanbul'da gayrimenkul değerlerinin en fazla arttığı ilçelerden biri haline geldi.





KENTSEL DÖNÜŞÜM MİLLİ BİR PROJE


Kentsel dönüşümü milli bir proje olarak tanımlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler'de, 'Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın' sloganıyla yola çıktık. Esenler'i, Türkiye'nin kentsel dönüşüm laboratuvarı haline getirdik. Kentsel dönüşümü, fiziki ve sosyal altyapının yenilenmesi ve yaşam kalitesinin artışı olarak görüyoruz. Bu nedenle ilçemizin farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm projeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Esenler Belediyesi olarak ilçedeki 25 binden fazla konutun yenilenmesini veya yenilenme sürecine girmesini sağladık. Böylece 150 bin insanımızı deprem riskinden uzak, güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşturduk” dedi.



DEĞERLER YÜZDE 100 ARTTI


Başlatılan dönüşüm seferberliğiyle son 3 yılda ilçe genelinde bin 408 bina için “riskli yapı” başvurusunda bulunuldu ve hızlı bir dönüşüm süreciyle beraber riskli yapı oranı, yüzde85'ten yüzde70'lere kadar geriledi. Artan kentsel dönüşüm faaliyetleri, ulaşım ve donatı yatırımları sonucunda, Esenler genelindeki gayrimenkullerin değeri ise son 2 yılda ortalama yüzde100 oranında artış gösterdi. Esenler, konumu ve ulaşım bağlantıları açısından büyük avantaj taşıması, yapımı devam eden ve planlanan metro hatları ile bölgede yapılacak Bölge Parkı, Sağlık Merkezi, Eğitim Vadileri gibi büyük yatırımlar da bu artışta pay sahibi olan diğer etkenler oldu.



KONUTLARDA VATANDAŞ KAZANDI


İlçenin farklı bölgelerinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ve kentsel dönüşüm beklentisi, gayrimenkul fiyatlarına önemli ölçüde ivme kazandırdı. Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm alanında inşa edilen Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'ndaki değer artışı 2 yılda yüzde72 seviyelerine ulaştı. Mahalle sakinlerinin eski konutları baz alındığında ise konutların değeri en az yüzde 300 oranında artmış oldu.



CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İstanbul'un cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "İlçenin potansiyeli nedeniyle 1999 Marmara depremi öncesinde yapılan konutlara yönelik talep ciddi bir artış gösterdi. Henüz temel atmadığımız Çiftehavuzlar Mahallesi bunun en somut göstergesidir. Bu durum kentsel dönüşümün ilçeye kattığı değer artışını açıkça gözler önüne seriyor” şeklinde konuştu.



ESKİ KARABAYIR ALTIN OLDU


Geçen yıl Eğitim Vadisi Projesi kapsamında kamulaştırma yapılarak 91 binada 302 bağımsız bölümün yıkıldığı Tuna Mahallesi'ndeki konutların değer artışı, ilçe ortalamasının üzerine çıktı. Karabayır olarak bilinen bölgede, kentsel dönüşüm potansiyeli ve kamu eliyle yürütülecek dönüşüm süreciyle birlikte yapıların değerinde yüzde103'lük bir artış görüldü. Kentsel dönüşüm sürecine yönelik önemli adımların atıldığı Yavuz Selim Mahallesi'nde ise yüzde 150'lik bir değer artışı oldu.



DEĞER ARTIŞI DEVAM EDECEK


İl İlçe genelindeki mevcut yapıların yüzde70'inin hala riskli olması, devam eden yeni metro hattı çalışmaları ile Esenler Belediyesi'nin askeriyeden devraldığı 8,7 milyon metrekarelik alanda inşa etmeyi planladığı Şehir Parkı ve Yenişehir Projesi başta olmak üzere pek çok büyük kamu yatırımının Esenler'in değerine daha da fazla değer katması bekleniyor.

















#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kentsel dönüşüm
#Esenler
٪d سنوات قبل