|

CHP Sözcüsü Öztrak: Ayasofya'da namaz kılmak için davete ihtiyacımız yok

Ayasofya'da ilk cuma namazına günler kala, CHP Sözcüsü Öztrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kılıçdaroğlu'na Ayasofya'daki ilk namaz için davet geldi mi?" sorusuna Öztrak, "Ayasofya'da namaz kılmak için davete ihtiyacımız yok" cevabını verdi.

16:10 - 20/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 16:19 - 20/07/2020 Pazartesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak
Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Ayasofya Camii gündemine ilişkin "
Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayasofya'da kılınacak ilk cuma için bir davet geldi mi?
" sorusuna karşılık Öztrak şu ifadeleri kullandı:

Davete ihtiyacımız yok

Ayasofya'da namaz kılmak için davete ihtiyacımız yok. Namaza davet, Ezan-ı Muhammedi ile olur. Namaz için hiç kimsenin ayrıca bir davete ihtiyacı yoktur. Namaz kılmanın protokolü olmaz.




Muharrem İnce davet bekliyor

CHP’li eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ayasofya konusunda kafa karışıklığı yaşadı. Bir yandan “Ayasofya’daki ilk namaza davet ederlerse giderim” diyen İnce, diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapmasını eleştirdi.


Daveti Diyanet İşleri yapacak

  • 24 Temmuz Cuma günü cami içinde 500 kişiyle, meydanda ise toplu olarak namaz kılınacak. İlk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Ayasofya içinde namaz kılacak cemaatle ilgili daveti Diyanet İşleri yapacak.

#ayasofya
#chp
#kılıçdaroğlu
#kılacak mı
#gidecek mi
4 yıl önce