|

Kılıçdaroğlu rolü geri almak istiyor

Bakan Numan Kurtulmuş, CHP’nin seçim kampanyasını değerlendirdi. Kurtulmuş, “Anladığım kadarıyla adayları biraz fazla öne çıktı. Onun için tekrar Kılıçdaroğlu, adaylarından rolü geri almaya çalışıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:49 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, önceki akşam Medya Derneği üyeleri ve çeşitli medya kuruluşlarının temsilcileri ve yazarlarıyla iftarda bir araya geldi.

Muhalefetin eski sisteme dönme vaadini eleştiren Kurtulmuş, "Muhalefetin bu çabasının beyhude ve anlamsız ve kendi seçim faaliyetlerine de hiçbir katkı sunmayacağını görüyorum. Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir fantezi olsun diye geçilmiş bir sistem değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş, daha doğrusu eski sistemin yüklerinden kurtulma, Türkiye’nin daha hızlı hareket edeceği bir karar mekanizmasına kavuşması, bir yönetim modeline kavuşması zarurettir" dedi.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Seçim sürecinde önemli olan bir hususun da yapanlarla yaptırmak istemeyenler arasında geçen mücadele olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin geldiği noktada uluslararası alandaki duruşunun da son derece önemli olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, "AK Parti, 24 Haziran'dan sonra reformlara kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu.

AYARLARINI BOZUYOR

Bakan Kurtulmuş, bir gazetecinin CHP'ye ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"İlk birkaç gün Sayın Kılıçdaroğlu susmayı tercih etti ki, adayları biraz öne çıksın. Fakat anladığım kadarıyla adayları biraz fazla öne çıktı. Onun için tekrar Kılıçdaroğlu, adaylarından rolü geri almaya çalışıyor. Anlaşılan kampanya CHP’nin ayarlarını da bozuyor. Kampanya CHP seçmenini konsolide etmek ve CHP içerisinde belki ortaya çıkacak ihtilafları kontrol etmek üzerine yürütülen bir kampanya gibi görünüyor."

Programa Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Başkan Yardımcısı Nuh Albayrak ile çeşitli medya kuruluşlarından yönetici ve yazarlar katıldı.

#Numan Kurtulmuş
#Siyaset
6 yıl önce