|

Kılıçdaroğlu yine çarpıttı yine rezil oldu

15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına getirilen askerlik muafiyetine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK ile mücadelede şehit olan askerlere ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Ancak 2009'da yapılan değişiklikle şehit oğlu ve kardeşleri askerlik hizmetinden muaf tutulmuştu. Kılıçdaroğlu'nun şehit aileleri üzerinden yaptığı siyasi istismar tepki topladı.

Yeni Şafak
19:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:42 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşlerine getiren askerlik muafiyetine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Askerlik Kanunu'ndan haberi olmadığı ortaya çıktı.



Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında düzenlemeye tepki göstererek, şehitler arasında ayrım yapıldığını öne sürmüş ve "Bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı, teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak" şeklinde açıklama yapmıştı.



Ancak AK Parti'nin 2009 yılında yaptığı değişiklikle terörle mücadele kapsamında şehit olan askerlerin çocukları ile kardeşlerinin tamamı istekli olmadıkça silah altına alınamıyor, askerde olanlar ise terhis ediliyor. Ayrıca, askerlik hizmetini yerine getirirken hayatını kaybedenlerin de kardeşlerinden biri, yine kendi isteğiyle askerlikten muaf olabiliyor.



İşte o kanunda yer alan 'muafiyet' maddesi:




CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu kanuna rağmen "Şehitler arasında ayrımcılık yapılıyor" şeklinde açıklama yapması tepki çekti. Kılıçdaroğlu'nun kanun hükmünde kararnameyi yanlış anladığı ve Askerlik Kanunu'nu bilmediği belirtildi.





Milli Savunma Bakanlığı
'ndan tepki


Milli Savunma Bakanlığı da Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup konuşmasındaki '15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye, kadınlara, çocuklara, esnafa, sanayiciye hayır gelmez' sözleri üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.Sayın Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği gibi bir ayrım kesinlikle söz konusu değildir. Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi canını feda ederek ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve demokrasisini koruyan aziz şehitlerimizin yakınlarının da 1111 sayılı Askerlik Kanununun 10'uncu maddesinin 9 numaralı bendinin (b) alt bendinin ikinci paragrafında var olan haklara sahip olması için bu düzenleme yapılmıştır" denildi.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#15 Temmuz şehitleri
#Askerlik
#Askerlikten muafiyet
7 yıl önce