|

Kılıçdaroğlu'na davet

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi için 'bugün birinci gün' diyoruz ama özür dilemediği sürece de tepkimiz devam edecek. Kendisini özre davet ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
19:18 - 6/04/2016 الأربعاء
Güncelleme: 16:22 - 6/04/2016 الأربعاء
AA

Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi köklü bir partinin ve ana muhalefet partisi liderinin bu tarz bir yaklaşımda konuşmasının AK Parti Kadın Kollarını derinden üzdüğünü ifade eden Çam, yaklaşık 4,5 milyona yakın üyeleri, 81 il ve 919 ilçede teşkilatları bulunduğunu anımsatarak telefonlarının dünden beri susmadığını söyledi.



Gerek sosyal medyada gerek kendilerine ulaşan AK Parti üyeleriyle bu konuda neler yapılabileceğini konuştuklarını aktaran Çam, "Bu cümleler karşısında kınama açıkçası çok hafif kaldı. Bugün partimizin genel merkezi olarak hem kadın hem de erkek milletvekillerimizle CHP Genel Merkezi'ne siyah bir çelenk bıraktık. Açıkçası yapılan bu konuşma ve hakaretin ayrıca bir kadına yapılmış olmasını şiddetle kınıyoruz. Hem kadın kolları, hem kadın hem de Ankara milletvekili olarak kendisine hiç yakıştıramadım" diye konuştu.



AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, Kılıçdaroğlu'nun, bundan önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, eşine, ailesine, kızına ve vefat eden annesine dahi söylediği sözlerle kendisine yakışan bir tavır sergilediğini kaydetti.



"Meclis çatısı altında yapılmış olması ayrıca yaralayıcı bir unsur"

CHP'nin geçmişine bakıldığında kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gelen bütün liderlerinin üsluplarına bakıldığında, bu kadar seviyesi düşük, ahlaki olarak bozuk bir yaklaşımı görmediklerini vurgulayan Çam, şöyle devam etti:



"Eminim ki CHP'ye mensup üyelerin ve kadın milletvekillerinin de bu konuda bir tepkisi vardır. Ancak ben bunu dışarıya vuramadıkları bir tepki olarak düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz aylarda da gördüğümüz gibi bir çatlak ses, bir tepki çıktığı zaman vekilin kadın ya da erkek olması önemli değil, bu tepkiye kendisini savunmaya bile fırsat vermeden partiden ihraç edebilecek bir yaklaşımları var. O zaman da biz tepki verdik. Sayın Aylin Hanım'ın partiden ihraç edilmesi konusunda da bunu doğru bulmadığımızı ifade ettik."



Dün de AK Parti Kadın Kolları olarak Kılıçdaroğlu'na "ahlaka davet ediyoruz" şeklinde seslendiklerini belirten Çam, "Kendisini istifaya davet ettik, özre davet ettik. Özellikle bunun milli egemenliğin en üst düzeyde temsil edildiği Meclis çatısı altında yapılmış olması ayrıca yaralayıcı bir unsur. Biz bunun takipçisi olacağız. Tüm illerimizde tepkiler verildi, bundan sonra da devam edecek. Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi için 'bugün birinci gün' diyoruz ama özür dilemediği sürece de tepkimiz devam edecek. Kendisini özre davet ediyoruz. Bakanımızın yanındayız" dedi.




#AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı
#Kılıçdaroğlu
#gündem
٪d سنوات قبل