|

"Kılıçdaroğlu'ndan açıklama bekliyorum"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman basınına açıklamalarını "Keşke dergiye verdiği söyleşide Almanya'nın terör örgütü ve teröristlere verdiği desteği eleştirseydi. Bu konuda Kılıçdaroğlu'ndan açıklama bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:54 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:41 - 9/08/2017 Çarşamba
AA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Akaydın'a karşı parti disiplin hukukunu işletmesini beklediğimi ifade etmek isterim. Çünkü bu, aziz milletimize, şehitlerimizin hatırasına, gazilerimize hakarettir. Şehitlerimizin ruhunu inciten bir hadsizlik, densizlik, saygısızlıktır. Bunun karşılığında parti iç disiplin hukukunun işletilmesi doğru olandır. Tabii bunun kararını CHP yönetimi kendi verecektir ama buradan çağrımızı yapma ve bu konuda CHP yönetiminin tavır takınmasını bekleme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Ben buradan Kılıçdaroğlu'na soruyorum Alman basınına verdiği demeci tekzip etti mi? Bir ana muhalefet lideri kendi ülkesinin ekonomisi kötüye gitsin diye açıklama yapmaz. Tam aksine iyileşmesi için çalışır. Keşke dergiye verdiği söyleşide Almanya'nın terör örgütü ve teröristlere verdiği desteği eleştirseydi. Bu konuda Kılıçdaroğlu'ndan açıklama bekliyorum.


#Bekir Bozdağ
#Çankaya Köşkü
7 yıl önce