|

Kılıçdaroğlu'ndan Gül'ün adaylığına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı konusunda, "AKP, öyle anlaşılıyor ki Davtuoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler" dedi.

Yeni Şafak
13:18 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:23 - 7/03/2015 Cumartesi
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyurt ilçesindeki bir çorap fabrikasında incelemelerde bulundu, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı iddia edilen mesajlaşmalar ve bu konuda bazı basın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Parti olarak bizim bir özelliğimiz var. Bize iftira edildiği zaman iftiranın peşine düşeriz ve onu yalanlamak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz" diye konuştu. 


"O benim ilgi alanıma girmiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "O benim ilgi alanıma girmiyor. AKP, öyle anlaşılıyor ki Davtuoğlu'ndan çok memnun değil. Yeni alternatif arayışlarına girmişler" yanıtını verdi.  


CHP'ye kapatma davası açılacağı iddialarının hatırlatılarak, "Başbakan Davutoğlu, 'Mağduriyet edebiyatı yapılmasın, biz böyle bir şeye geçit vermeyiz' dedi. Siz neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun geçit verip vermemesi, bizim için çok önemli değil, biz hakkımızı her yerde, her ortamda ararız" dedi. 


"Konu Ülkü Adatepe'nin çocuklarının davasıyla mı ilgili" denmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Dün kitabın kapağı da yayınlandı, baskıların yapıldığını gayet iyi biliyoruz, o yönde bazı çalışmaların olduğunu gayet iyi biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Kadın işçilerle yemek yedi

Fabrikanın üretim ve paketleme bölümünde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, fabrika sahibi Metin Güleç'ten bilgi aldı. 


Kılıçdaroğlu daha sonra, çalışan işçilerle yemek yedi. Yemekhanede sıraya giren Kılıçdaroğlu, yemeğini kendi taşıdı. Yemekleri beğendiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, fabrika çıkışında ise kadın işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de eşlik etti. 

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#Akyurt ilçesi
#Güleçler Çorap Fabrikası
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
#milletvekilliği adaylığı
#Kılıçdaroğlu'ndan Gül'ün adaylığına ilk yorum
9 yıl önce