|

Kılıçdaroğlu'nun skandal 15 Temmuz açıklamasına Akbaşoğlu'ndan cevap: Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, asker kılığına girmiş FETÖ'cülerin arasından geçip Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine geçmiş, yaşananları televizyon karşısında kahve içerek seyretmişti. O anlara ilişkin "Zırhlı araçlarında yanından geçmeniz eleştiriliyor" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi?" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı skandal açıklamalara AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak Sn Kemal Kılıçdaroğlu" sözleriyle tepki gösterdi.

15:05 - 2/05/2021 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 2/05/2021 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu

15 Temmuz 2016'da asker kılığına girmiş FETÖ'cülerin hain darbe girişimi sırasında halk, sokaklarda tanklara tüfeklere dur deyip şehit olurken, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine sığınıp, yaşananları televizyon karşısında kahve içerek seyreden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o anlara ilişkin KRT canlı yayınında açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu’na “Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor” şeklinde soruya “Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız” cevabını verdi.

HAİNLERİN İZNİYLE GEÇTİN

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklamasını yayınlayarak tepki gösterdi.

"Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak"
ifadelerini kullanan Akbaşoğlu şu açıklamada bulundu:
“15 Temmuz gecesi hainlerin arasından onların izniyle geçtiğini itiraf eden bunu da marifetmiş gibi anlatan Kılıçdaroğlu'na yaptığının demokrasi adına yüz kızartıcı utanılacak bir şey olduğunu ajans, hatırlatmadı mı?



#Kemal Kılıçdaroğlu
#15 Temmuz darbe girişimi
#AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu
#KRT TV
3 yıl önce