|

Kim bu yeni Haşhaşiler?

Sosyal medyada bir süredir siyaset ve medyayı dizayn etmeye kalkışan, siyasetçiler ile gazetecileri hedef gösterip itibar cellatlığı yapmak için isimsiz bildirilerin arkasına sığınan bir yapı olduğu gözlemleniyor. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bugünkü yazısında, paralel yapı taktikleri ile fitne yapan bu guruba dikkat çekti.

Yeni Şafak
13:48 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:01 - 7/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül.
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül.

İbrahim Karagül, bugünkü

başlıklı yazısında son günlerde ortaya çıkan bozguncu gruba dikkat çekerek

"Yeni 'Haşhaşiler'e birkaç not…"

bıraktı.



Karagül'ün sosyal medyada binlerce kez paylaşılan yazısındaki ilgili bölüm şöyle:


"Burada, Gezi ve 17 Aralık müdahalelerine direnenlerin, hiç ummadığı bir yerden darbe yiyebileceği ihtimaline dikkatinizi çekmek istiyorum. Bizler büyük Türkiye derken, mücadele derken, tarih yapıcı rol derken, haritalar yeniden çiziliyor derken birilerinin, karanlık köşelerde, özel olarak hazırlanan karargahlarda, kahvelerini yudumlayıp manzara seyrederken şantaj listeleri hazırladığını, itibar suikastleri için senaryolar yazdığını, paralelle mücadelede öğrendikleri fitne taktiklerinin pratiklerini yaptığını gördük.



Bu konjonktür fırsatçılarının terör ihalesi peşinde koşanlardan hiçbir farkı yoktur. Uç kuruşluk çıkar uğruna, bütün bu çabaları zehirlemek için, gizli saklı toplantılar yapmakta,adam asmaca oynamaktadırlar. Ne kadar gizlenseler de herkes kimlerin nerede neler yazdıklarını isim isim bilmekte ama bu yüz kızartıcı çabalara rağmen susmayı tercih etmektedir. Susmanın sebebi korku ve yılgınlık değil, yanlış anlaşılmasın. Buçirkeflikten uzak durma çabasıdır..



Bulaşıcı hastalık gibi



Siyasi iktidarın, ekonomik iktidarın alabildiğine genişlediği bir dönemde entelektüel anlamda hiçbir şey üretemeyişimizin sebebi işte bu sığlıktır ve bulaşıcı hastalık gibi yayılmaktadır.Hakaret, iftira ve şantajların, bir akıl tutulması, bir tür zehirlenme hali olduğunun farkındayız. Söz konusu komitacılarabir dur diyen çıkmadıkça, çirkinlik bütün değerleri ve hedefleri silip süpürecektir.



Ayrıca, hiçbir zaman bu kavganın hiçbir yerinden olmayanların, her fırsatta başka bir mahallede iş kotarmaya çalışanların bizlere ayar vermeye yeltenmesine kimse müsaade etmez, bu biline. Unutmasınlar, susmak sadece yüzsüzlükten uzak kalma ve o büyük mücadeleye saygı içindir.



Yeni bir Haşhaşi geleneğine tahammülümüz yoktur, olmayacaktır."


#İbrahim Karagül
#Haşhaşiler
#17 Aralık
#Gezi olayları
8 yıl önce