|

Kimse bize parmak sallamasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batı medyasının 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki tavrını eleştirerek, “ Bize demokrasi ve özgürlük dersi verenler, 7’den 70’e milletimizin seferber olduğu, 248 şehit, 2193 gazi pahasına yazdığı demokrasi destanını adeta görmezden geldiler. Kimse bize parmak sallamasın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:57 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT World'ün tanıtım gecesine katıldı. Burada katılımcılara sert tepkiler gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'dan gelen tehditlere bir kez daha tepki gösterdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: TRT dünyanın sayılı medya kuruluşları arasında yer alıyor. Arkasına böyle bir birikimi ve gücü olan TRT World'ün sloganında ifade edildiği gibi Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağına inanıyorum. Sunucular ve kanallar farklılaşsa da haberin kurgusunun ve dilinin tek düze geldiği dönemde böyle bir misyonla ortaya çıkmak takdire şayandır. TRT World'ün dünya çapında üne sahip 36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla bu misyonu yerine getirecek donanıma sahip olduğunu görüyorum.



DARBECİLERİ DESTEKLEDİLER


Mısır'da demokrasi katledilirken, yüzde 52 ile gelmiş başkan darbeyle indirilirken, binlerce insan iradelerine sahip çıktıkları için öldürülürken, uluslar arası medya organları sırra kadem basmışlardır. Darbeyi meşrulaştıracak yayın politikası izlemekten de geri durmadı bazıları. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren, yüzlerce vatandaşını kanlı eylemlerde kaybeden ülkemiz, yine bu medya kuruluşları tarafından kara propagandanın hedefi oldu.15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımız Türkiye'ye yapılan çifte standardın ayyuka çıktığı en çarpıcı örnektir. Bize demokrasi ve özgürlük dersi verenler, 7'den 70'e milletimizin seferber olduğu, 248 şehit, 2193 gazi pahasına yazdığı demokrasi destanını adeta görmezden geldiler. Kimse bize parmak sallamasın.



HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR


Bu millet kendi kaderini tayin etme iktidarına sahiptir. 15 Temmuz gecesi, sadece Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde 30 vatandaşımız şehit edildi. Darbe girişiminin başarılı olmasını umut eden birçok basın yayın kuruluşunun 16 Temmuz sabahı nasıl bir sükût-u hayale uğradıklarını hep birlikte gördük. Darbecileri Türkiye'nin son umudu olarak gören yazarlar ve yorumcular vardı. PKK ve FETÖ sempatizanlığı Batı medyasında alıp başını gitti. Canları pahasına istikballerine sahip çıkan bir milleti koyunlar, vahşi sürüler diye aşağılamaya cüret eden gazeteciler gördük.



DARBEYİ MEŞRULAŞTIRIRLARDI


O gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti. Geçmişte bunu yaptılar zaten. Mısır'da olduğu gibi, eli kanlı darbeci katiller demokrasi kahramanı gibi yansıtılacaktı, ama başarılı olamadılar. O gece FETÖ'cü teröristlerin başarılı olması için dua edenler, yeni Türkiye'nin önünü kesme çabalarından vazgeçmediler. Vazgeçmeyecekler. Bu kesimler milletimizi 2023 hedeflerinden alıkoymak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar.



Diriliş ekibine moral


Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Doğan Medya Grubu'nun Altın Kelebek Ödül töreninde Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ'a yapılan saygısızlığa da tepki gösterdi. Erdoğan, “



Az önce Diriliş'in yönetici ve kadrosuna onu söyledim. Onların o şekilde yorum yapmalarına, değerlendirmelerine hiç kafanızı takmayın, yola devam edin. Bu millet sizi bağrınıza basmış, onlar bassa ne yazar, basmasa ne yazar. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil, asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız, işte asıl mükafat, asıl ödül bu” dedi. Erdoğan'ın bu sözleri salonda bulunan Diriliş ekibi tarafından ayakta alkışlandı.


#Batı medyası
#Diriliş Ertuğrul
#FETÖ
#Altın Kelebek
7 yıl önce