|

Kimyasal silah sayıldı

Anne ve babasını siyanürle öldüren Mahmut Can Kalkan için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. İddianamede siyanür tek başına öldürücü nitelikte olduğu için kimyasal silah sayıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:08 - 10/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mahmut Can Kalkan
Mahmut Can Kalkan

İzmir’in Bayraklı ilçesinde siyanürlü suyu içirdiği anne ve babasını öldüren, karışımı zorla içirmeye çalıştığı kardeşini yaralayan tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, siyanürün tek başına öldürücü nitelikte olduğu ve kimyasal silah olarak kabulünün gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İFADESİNDE KORKUNÇ SÖZLER

  • Sanık Mahmut Can Kalkan, ifadesinde şunları belirtti: “İki yıl önce kimya laboratuvarında kırmızı gözlü, siyah pelerinli, mekanik sesli, cinsiyeti olmayan biriyle tanıştım. Bu şahıs laboratuvarda ya da uyuduğumda yanıma geliyordu. Sürekli deney yapmak istediğini söylüyordu. Benden siyanür bulmamı istedi. Aldığım bir kilo siyanürü eve götürdüm. Babamı kırmızı gözlü şahıs ile konuşurken gördüm. Babam ‘Biz kırmızı göz ile anlaştık, hep beraber uyuyacağız, sen hazırla getir ama küçük kardeşe içirme, o korkar.’ dedi.

AKIL SAĞLIĞI TESTİ YAPILACAK

Siyanürden 3 bardağa üçer çay kaşığı koyarak karıştırdım. Annem, babam ve kardeşim içti. Küçük kardeşimi korkmasın diye tuvalete götürdüm.” İddianamede, “şüphelinin suç işlediği sırada akıl hastası olup olmadığının tespiti açısından gözlem altına alındığı, hakkında rapor tanzim edildiğinde bilahare gönderileceği anlaşılmıştır.” bilgisine yer verildi.

#Mahmut Can Kalkan
#Siyanür
#Cinayet
5 yıl önce