|

Kırmızı listedeki PKK’lı öldürüldü

Şırnak Bestler Dereler’de 12 gündür sürdürülen operasyonlarda öldürülen 31 teröristin arasında kırmızı listedeki Hülya Eroğlu’nun da olduğu açıklandı. PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi üyesi olan ‘Gülbahar’ kod adlı teröristin kırmızı kategoride olup yurt içinde bulunan tek terörist olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 15/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadın teröristin, kırmızı kategoride yer alıp yurt içinde bulunan tek terörist olduğu kaydedildi.
Kadın teröristin, kırmızı kategoride yer alıp yurt içinde bulunan tek terörist olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta Bestler-Dereler bölgesindeki operasyonlarda öldürülen 34 teröristin arasında, kırmızı listede yer alan sözde PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi üyesi “Gülbahar” kod adlı Hülya Eroğlu’nun da bulunduğu bilgisini verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2 Kasım’da başlayan operasyon kapsamında bugüne kadar 34 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında 1974 Diyarbakır doğumlu sözde PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi Üyesi “Gülbahar” kod adlı Hülya Eroğlu’nun da bulunduğu, kırmızı kategoride yer alıp yurt içinde bulunan tek terörist olduğu kaydedildi.

ARANAN TERÖRİST SAYISI 39’A DÜŞTÜ

Kırmızı listedeki aranan terörist sayısı 39’a düştü. Devlet için yakalanması kritik derecede önemli olan bu teröristlerin yakalanmasında rol alan kişilere 4 milyon TL’ye kadar para ödülü veriliyor. PKK’lı Eroğlu’nun öldürülmesiyle birlikte; dağa çıkaracak adam bulmakta sıkıntıya düştüğü bilinen PKK'nın, kırmızı listede yer alan yurt dışındaki sözde yöneticilerini bile Türkiye sınırları içine gönderdikleri ortaya çıkmış oldu.

#PKK
#Kırmızı Liste
#Terörist
#Hülya Eroğlu
6 yıl önce