|

Kısa dönem askerlik yerleri açıklandı

Kısa dönem askerlik ve yedek subay askerlik yerleri e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Askerlik görevini kısa dönem olarak yerine getirecek olan binlerce vatandaşın beklediği kısa dönem askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İlk olarak dağıtım yerlerini öğrenecek asker adayları e-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulamasını yapabiliyor. İşte e-Devlet askerlik ve yedek subay sorgulama ekranı.

Yeni Şafak
13:20 - 24/01/2018 الأربعاء
Güncelleme: 13:29 - 24/01/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Askerlerin yemin töreni.
Askerlerin yemin töreni.

Askerlik görevini kısa dönem ve ya yedek subay olarak yapacak olan vatandaşların heyecanlı bekleyişi son buldu. Askerlik görevini yerine getirmek için bekleyen milyonlarca vatandaş, Milli Savunma Bakanlığının açıklamasını bekliyordu. Peki kısa ve yedek subay askerlik yerleri nasıl öğrenilir? Kısa dönem askerlik yerleri sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet askerlik yeri ve yedek subay sorgulama ekranı ve detaylar...

Kısa dönem askerlik yerleri

Her Türk vatandaşı erkeğin yaşı geldiğinde yapması gereken görevlerden olan zorunlu askerlik kapsamında binlerce vatandaş askerlik görevine başlıyor ve süresine göre askerlik görevini yapıyor. Askerlik görevini kısa dönem olarak yapacak olan lisans mezunu vatandaşların merakla beklediği kısa dönem askerlik yerleri açıklandı.


e-Devlet askerlik sorgulama

"Kısa dönem askerlik yerleri açıklandı mı?" diye araştıran binlerce vatandaş, heyecanla askerlik yerlerinin belli olmasını bekliyordu. Askere gidecek olan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden askerlik yerlerini öğrenebiliyor. e-Devlet üzerinden istenen bilgiler girildiğinde kısa dönem askerlik sorgula ekranı ike sonuç görüntülenebiliyor.

Silah altına ne zaman alınacak?


98/1 döneminde askere gidecek olan vatandaşların silah altına alınacağı tarih, A grubu olarak askere gidecekler için 3 ila 8 Şubat arasında olacakken, B grubu olarak askere gidenler için bu tarih Mart ayının ilk haftası olacaktır.



#askerlik yeri
#kısa dönem askerlik
٪d سنوات قبل