|

Kişilik haklarına 4 aşamalı koruma

Kişilik hakları konusunda yeni düzenlemeler geliyor. Hükümet, kişilik haklarının güvenceye alınması için 4 aşamalı koruma kalkanı oluşturacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 22:35 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Daha önce kurulacağı duyurulan Kişisel Veriler Koruma Kurumu ile kişisel verilerin korunması sağlanacak. Kişisel verileri kaydetmenin cezası arttırılacak. İkinci adımda ise İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na kişisel başvuru yolu açılacak.



İŞKENCE SIFIR TOLERANS


Ayrımcılık içeren gelişmelere karşı vatandaşlar, kuruma şahsen şikayet başvurusu yapabilecek. Bununla birlikte, kurum da resen inceleme yapabilecek. Konuyla ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi ve Mecliste görüşülecek. Kolluk Gözetim Komisyonu kurulması ise üçüncü adım olacak. Emniyet ve Jandarma başta olmak üzere kolluk güçlerinin yetkilerini kötüye kullanmasının önüne geçilecek. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'nın başkanlık yapması planlanan komisyonda, bürokratlar, akademisyenler, avukatlar da bulunacak. İşkenceye ve yetki aşımına sıfır tolerans uygulanacak. Dördüncü adım ise, herkesin adalete ulaşımını kolaylaştıracak Adli Yardımlaşma Kanunu olacak.


#İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu
#işkence
#Kişilik hakları
8 yıl önce