|

Kıskançlık cinayetine müebbet istemi

Adana'da kendisini aldattığından şüphelendiği karısını eli ile boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında verilen mütalaada, sanığın, ''yakın akrabayı tasarlayarak öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Yeni Şafak
14:55 - 7/04/2015 Salı
Güncelleme: 11:57 - 7/04/2015 Salı
AA

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Y. (47), maktul Halime Y'nin (44) yakınları, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ile avukatlar katıldı.



Tanık olarak dinlenen sanığın kızı H.Y. (14), öldürme olayla ilgili bilgisi bulunmadığını, annesinin, babasını aldatacak biri olmadığını ileri sürdü.



Olay gecesi babasının isteği üzerine, kız kardeşiyle teyzesinde kaldıklarını anlatan H.Y, ''Olayı, sonradan öğrendim. Annemin, babamı aldattığına dair bilgim yok. Babam, kıskanç biridir. Bu yüzden annemle tartıştıkları da olurdu. Hatta annemin, boşanmak istediğini söylediğini de duymuştum. Babam, benim telefonumu da kurcalardı'' dedi.



Maktulle ilişkisi bulunduğu ileri sürülen tanık M.S. ise (28) Halime Y. ile iş yerinde tanıştıklarını ancak aralarında yakınlaşma olmadığını ileri sürdü.



Mütalaasını veren savcı, sanığın, evde karısını elle boğmak suretiyle öldürdüğünü, ''yakın akrabayı tasarlayarak öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.



Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık ve mağdur avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.



Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu


Duruşmanın ardından, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına İnönü Parkı'nda açıklama yapan Elif Karan, savcının mütalaasının örnek olması gerektiğini söyledi.



Karan, ''Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeli ve bu yasalaşmalı. Kadın cinayetlerinde her türlü indirim kaldırılmalı'' dedi.



Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Ebru Çatıkkaş da Halime Y'nin, sadece kadın olduğu için öldürüldüğünü, hiçbir şekilde haklı yanı bulunmadığını savundu.



Hasan Y, merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki evlerinde 7 Eylül 2014'te, eşini eliyle boğarak öldürdükten sonra polise teslim olmuş ve tutuklanmıştı.

#Adana
#Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
#Halime Yelmez
#dava
#Kadın Cinayeti
#Hasan Yelmez
9 yıl önce