|

Kız çocukları daha eşit ve özgür olsun

Bu yıl “21. Yüzyılda Kadın” temasıyla düzenlenen 5’inci Genç Diplomatlar Konferansı Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelinden 35 kampüsünden 120 lise öğrencisinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Diliyorum ki dünyamızda ve ülkemizde doğan her kız çocuğu eşit olsun, özgür olsun ve mutlu olsun” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
5’inci Genç Diplomatlar Konferansı Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelinden 35 kampüsünden 120 lise öğrencisinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
5’inci Genç Diplomatlar Konferansı Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelinden 35 kampüsünden 120 lise öğrencisinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen Bahçeşehir Koleji Genç Diplomatlar Konferansı’nda bu yıl 2 gün boyunca “21’inci Yüzyılda Kadın” teması konuşuldu. Temanın alt başlığı ise “eğitimde, iş hayatında ve toplumda kadın” olarak belirlendi. Delegeler halinde konuşma yapan ve farklı ülkelerin kadına bakış açılarını tartışan öğrenciler aynı zamanda bu sorunlara çözüm yolları da aradı.

ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 75’İ KADIN

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Kız çocuklarının okullardaki başarısı erkek çocuklardan daha da ileride. Aynı gelişim iş dünyasında da yaşandı. Bahçeşehir Koleji olarak gururla söylüyorum ki 12 bin çalışanımız var, yüzde 75’i kadın” diye konuştu. Türkiye’deki kadına bakış açısını öğrencilerin değiştireceğine inandığını söyleyen Yücel, “Ülkemizde her ne kadar genelleştirmesek bile ‘kadın şu işi yapamaz, kadından yönetici, mühendis olmaz’ gibi kötü bir algı var. Bu algıyı özellikle ülkemizde sizler değiştireceksiniz. Diliyorum ki dünyamızda ve ülkemizde doğan her kız çocuğu eşit olsun, özgür olsun ve mutlu olsun” ifadelerini kulandı.

ATILACAK ADIMLAR ÇOK KIYMETLİ

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise “Her zaman çok önemli konulara değiniyorsunuz ama bu yıl seçtiğini tema çok kıymetli. 21’inci yüzyılda kadını konuşacaksınız. Ne mutlu bize çözüm yollarını göstereceksiniz. Hem bu toplantı için hem de daha sonra atılacak adımlar için çok kıymetli” diye konuştu.

  • Değişime yön vermek önemli
  • Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ise, “Değişim hiç durmuyor; insanlar, dünya sürekli değişiyor. Değişime ayak uydurmak yerine yön vermek ve içinde olmak bizler için çok önemli. Siz öğrencilerin bu yaşlarda böyle konularda deneyim kazanmanız, toplumları yakından ilgilendiren meselelere yeni bakış açıları getirmek için tartışmalar yapmanız takdire şayan bir durumdur. Çok güzel bir tema seçmişsiniz. Eğer bir toplumda kadınlar hak ettiği yeri almazsa, iş gücüne yeteri kadar katılmazsa o toplumların kalkınması mümkün değildir” dedi. “UNICEF raporlarına göre bir kadın bir üst kademede eğitim alabilirse, kendi kız çocuğu da kendisinden beş yıl daha fazla okuyabiliyor” diyen BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz şöyle devam etti: “Eğitim ve ekonomi birbirlerini etkiliyor. Tepe yöneticisi olarak kadınların oranı yüzde 2. Tepe yönetiminin yüzde 98’i erkeklere ait. Aşağıdan yukarıya çıkacak sizin gibi genç liderlere ihtiyacımız var. Kadının toplumdaki yerinin daha iyiye gitmesi sizlerle birlikte olacaktır.”
#21.Yüzyılda Kadın
#Bahçeşehir Koleji
#Hüseyin Yücel
5 yıl önce