|

Kocaeli’de gençler ne iş olsa yapmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, OSB, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gençlere mesleki ve teknik beceriler kazandırılacak. Gençlerin artık ‘Ne iş olsa yaparım’ demeyeceği USTAM Kocaeli Projesi ile sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı da giderilmiş olacak.

00:00 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 06:19 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede usta adaylarına eğitimler üniversitelerin alanında uzman eğitmenleri tarafından veriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede usta adaylarına eğitimler üniversitelerin alanında uzman eğitmenleri tarafından veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iş bulmakta zorluk çeken gençlere mesleki ve teknik beceriler kazandırarak, onları istihdama hazırlayacak olan USTAM Kocaeli Projesi’ndeki eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede usta adaylarına eğitimler üniversitelerin alanında uzman eğitmenleri tarafından veriliyor. Proje ile “Ne iş olsa yaparım diyen gençler değil bu işi en iyi ben yaparım” diyen usta ellerin yetişerek iş gücüne katılmaları sağlanacak.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

  • Uygulama eğitimlerinin ağırlıkta olduğu USTAM projesinde sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla; Satış ve Satış Gücü Eğitim Programı, IT Uzmanlığı Eğitim Programı, Yazılım Uzmanlığı Eğitim Programı, Bilgisayar Destekli Tasarım-Üretim Eğitim Programı, AR-GE Eğitim Programı ve Otomotiv Montajcısı gibi eğitim programlarına başlarken kurs programlarının sayısı ve çeşitliliği artarak devam ediyor.

Mesleki yatkınlık sınavları ile kurs programlarına alınan USTA adayları Kocaeli Üniversitesi’ne ait atölyeler ve Büyükşehir Belediyesine ait kurs merkezlerinde eğitimlere başladılar. Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan alanında uzman eğitmenler tarafından verilen dersler, USTA adaylarının da derslere katılımıyla oldukça keyifli geçiyor.

  • Yazılım Uzmanlığı Eğitim Programına katılan USTA adayları 402 saatlik eğitim alarak; yazılım teknolojisi, veri tabanları ve sol dilleri, veri yapıları, yazılım geliştirme teknikleri, programlama dilleri, nesne yönelimli dilleri, web programlama, mobil uygulama geliştirme modüllerinde eğitim alıyor. IT uzmanlığı eğitim programına katılan USTA adayları ise bilgisayar yazılımı ve algoritmalar, programlama temelleri, bilgi ve bilgisayar güvenliği, bulut bilişim sistemleri, ağ güvenliği, WEB programlama, işletim sistemleri gibi eğitimler uzmanlarından alıyor.

AHLAKİ EĞİTİM DE VAR

Projede ayrıca adaylara teknik eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek ahlakı, kurumsal aidiyet, inovasyon, proje yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile bilgisayar donanımı gibi eğitimler de verilerek adayların teknik becerilerinin yanı sıra diğer becerilerinin gelişmesi destekleniyor. Sektör temsilcilerinin ise ‘Kurumsal aidiyet’ konusunun eğitimlerde yer almasından memnun oldukları belirtiliyor.

USTA ADAYLARI MEMNUN

  • -USTAM projesine katılan kursiyerler bu proje sayesinde kendilerini geliştirme imkânı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler.
  • -IT Uzmanlığı eğitim programına katılan, Emir Eriş Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğunu ifade ederek, “Üniversitede gördüğüm eğitimleri desteklemek için buraya geliyorum. Burada hiç bilmediğim konularda temel bilgi sahibi oldum” diyerek artık kendi başına yazılım programı hazırlayabildiğini ifade etti.
  • -Yazılım Uzmanlığı Eğitim Programı’na katılan Soner Sönmez ise Kocaeli Üniversitesi öğrencisi olduğunu ifade ederek “USTAM projesi sayesinde aldığım eğitimlerle kendime bir temel oluşturdum. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim, eğitimcilerimiz çok iyi, aldığımız sertifikalarla daha rahat iş bulabileceğimize inanıyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.
  • -Sınıf öğretmenliği mezunu Hilal Akkaya ise USTAM Projesi ile yazılım öğrenerek hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
#​Kocaeli
#USTAM
#OSB
#İŞKUR
#Milli Eğitim Müdürlüğü
3 yıl önce