|

Komplo tutmadı

Büyükşehir bürokratlarıyla Albayrak A.Ş çalışanlarından 11 kişi çıkarıldıkları DGM Savcılığınca serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 17:52 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski bürokratları ile Albayraklar A.Ş'ye yönelik geliştirilen "Temiz Şehir Operasyonu" soruşturması kapsamında gözlem altına alınan 11 kişi serbest bırakıldı. Tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski bürokratlarından olan ve üzerlerine isnat edilen suç unsurlarının bulunmadığına karar verilen 11 kişinin serbest bırakılması, "Temiz Şehir" adı verilen operasyonun, "siyasi" ve "Ankara patentli" olduğunu gözler önüne serdi.




'Kanlı gömleğim Saçan'a hediye'


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları sonucu elektrik verilerek ve darb edilerek işkence gören Büyükşehir Belediyesi eski Başkan danışmanı Tufan Mengi ve İştirakler eski Daire Başkanı Necmi Kadıoğlu'na da suç isnat edilemedi. Nöbetçi DGM tarafından serbest bırakılan Tufan Mengi, DGM çıkışında bekleyen gazetecilere, üzerindeki kanlı gömleği göstererek, "Bu gömleği Adil Serdar Saçan'a hediye edeceğim" dedi.



Mengi, Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde konuşması halinde serbest kalacağı yönünde baskı yapıldığını söyleyerek "Recep Tayyip'in önü mazlumlar için açılsın. Kanlı gömleğim Organize Şuçlar Şube Müdürü Adil Serder Saçan'a hediye olsun. Yaşasın mazlumlar" diye konuştu.




'Tayyip aleyhinde konuş' dediler


Yine suç isnad edilemeyen ve ağır işkence görerek mağdur olan ve ifade verirken de gördüğü işkenceden ayakta duramayan Kadıoğlu da serbest bırakıldı. Kadıoğlu'nun, DGM çıkışında güçlükle yürüdüğü gözlenirken, basın mensuplarına gözaltındayken gördüğü işkenceleri anlattı. Kadıoğlu, "Tayyip Erdoğan'a yönelik suçlama yaparsak serbest kalacağımızı söylediler. Kaldı ki ortada bir suç yok. Biz Türk adaletinde değerli hakimler ve savcılar olduğuna inanıyorduk. Helal olsun böyle savcı ve hakimlere" dedi.



Tayyip Erdoğan'a yönelik siyasi linç operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden 11'i DGM savcılığı tarafından serbest bırakıldı. 2 ay önce 1 Nolu DGM yedek Hakimliğine atanan Hakim Özdemir Akon, savcının tutuklama talebini yerinde bularak Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ile Alican Balcı'yı Kartal Cezaevi'ne ve Nuran Erdoğan'ı ise Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderdi.



#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Albayraklar A.Ş
#DGM
#Mustafa Albayrak
23 yıl önce