|

Komşu sığınmacıları iade ediyor

Türkiye ile arasındaki anlaşmaya göre Yunanistan, Fas, Tunus ve Cezayir uyruklu sığınmacıları iade etmeye başladı. Türkiye üzerinden AB’ye yasa dışı yollardan giren göçmenlere yönelik iade süreci, resmen başladı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:41 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Yunanistan, ülkelerine yasa dışı yollardan giren Cezayir, Tunus ve Fas uyruklu 70 kadar sığınmacıyı İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye iade etti. Türkiye ile yapılan 'Geri Kabul Anlaşması' gereği Avrupa ülkelerine gitmek isterken Yunanistan'da yakalanan sığınmacılar iade edilmeye başladı. Türk yetkililerin sığınmacıları teslim almasının ardından geri kabul süreci resmen başladı. İlk etapta yaklaşık 308 kişilik kafileden 70 kadar Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu göçmenler Yunanistan'ın Kipi Gümrük Kapısı'ndan otobüslerle İpsala Gümrüğü'ne getirildi.



BARINMA EVİNE GÖTÜRÜLDÜLER


Yapılan kayıt işlemlerinin ardından sığınmacılar Türk yetkililere teslim edildi. Edirne Göç İdaresi görevlilerince iki otobüse bindirilen göçmenler polis ekipleri eşliğinde İpsala Sınır Kapısı'ndan Göç İdaresi'nin barınma evine götürüldü.



İADELER DEVAM EDECEK


İki ülke arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde 308 sığınmacı iade edilecek. Bundan sonra devam etmesi beklenen iade sürecine Pakistan ve Bangladeşli göçmenlerin de ekleneceği açıklandı.  EDİRNE - AA


#mültciler
#Yunanistan
#sığınmacılar
#Geri Kabul Anlaşması
8 yıl önce