|

Konsolos dönüş bileti de almış

Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının tam ortasında yer alan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin dün ayrıldığı Türkiye'ye yarın dönebileceği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Uteybi, yarınki Riyad-İstanbul uçuşu için de bilet aldı. Konsolosun dönüp dönmeyeceği konusu henüz netlik kazanmadı.

Yeni Şafak
11:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:41 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkonsolos Uteybi'nin 18 Ekim'de Türkiye'ye dönmek üzere uçak bileti aldığı ortaya çıktı.
Başkonsolos Uteybi'nin 18 Ekim'de Türkiye'ye dönmek üzere uçak bileti aldığı ortaya çıktı.

Türk güvenlik güçlerinin Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda yaptığı aramaların ardından bulunan deliller, Cemal Kaşıkçı olayının nasıl gerçekleştiğine dair önemli ayrıntılar ortaya çıkardı.

Cinayetin konsolosluk binasında işlendiği üzerinde duran güvenlik güçlerinin açıklamaları, Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin bu olayların içinde olduğunu gösteriyor.


"Apar topar ülkesine dönmüştü"

Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ortak çalışma grubu kurmasının ardından Başkonsolosluk binasının yanı sıra Uteybi'nin resmi konutunda da arama yapılması bekleniyordu.

Bu kararın ardından Uteybi dün aniden konutundan ayrılmış ve İstanbul Atatürk Havalimanı VIP kapısından çıkış yaparak saat 17'deki tarifeli uçakla ülkesine dönmüştü.

Gidiş-Dönüş bilet almış

  • Atatürk Havalimanı’nda bindiği ‘SVA264’ sefer sayılı tarifeli uçakla ülkesine dönen Uteybi’nin, yarın ki Riyad-İstanbul uçuşu için de bilet aldığı öğrenildi.
  • THY'nin yarın Riyad'dan İstanbul'a saat 01.20 ve 07.00 olmak üzere iki tarifeli uçuşu var. Konsolos'un İstanbul'a dönüp dönmeyeceği ya da bugün herhangi bir cinayet deliline ulaşılırsa havalimanında gözaltına alınıp alınmayacağı bilinmiyor.
#Cemal Kaşıkçı
#Başkonsolos
#İstanbul
#Uçuş
6 yıl önce