|

Konsolosluk binasına temizlik malzemeleri getirildi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de girdiği ve bir daha çıkamadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na temizlik malzemeleri getirildi.

Yeni Şafak
16:37 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:41 - 15/10/2018 Pazartesi
AA
Konsolosluk içerisine sokulan temizlik malzemeleri böyle görüntülendi.
Konsolosluk içerisine sokulan temizlik malzemeleri böyle görüntülendi.
Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na temizlik malzemeleri getirildi.


  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, alıkonulmasına ilişkin soruşturma başlattığı gazeteci Kaşıkçı'nın akıbeti ile ilgili belirsizlik sürüyor.
    Kaşıkçı'nın en son görüldüğü yer olan Beşiktaş'taki Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gazeteciler bekleyişlerine bugün de devam ediyor.
Yerli ve yabancı çok sayıda gazetecinin konsolosluk

önündeki bekleyişleri sürerken, etrafı polis bariyerleriyle çevrili bulunan başkonsolosluk binasına bazı yetkililer araçlarıyla giriş yaptı.

2 Ekim'den beri haber alınamıyor

  • Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, 2 Ekim salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken,
başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.
#Cemal Kaşıkçı
6 yıl önce