|

Köprüdeki intiharı önledi

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden atlamak isteyen T.T’yi intihardan vazgeçirdi. Yıldırım, sarılıp teselli ettiği T.T’yi makam aracına aldı ve “Hepimizin zaman zaman bunalıma girdiği dönemler olmuştur. Yapılması gereken Allah’a sığınmak ve sabretmek. Her şey daha güzel olacak, canını sıkma” diye nasihat etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:38 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden atlamak isteyen bir kişiyi intihardan vazgeçirdi.
​Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden atlamak isteyen bir kişiyi intihardan vazgeçirdi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde intihar girişiminde bulunan T.T.’yi kararından vazgeçirdi. Yıldırım, T.T’ye, “Bir daha böyle şeyler aklına getirme. Biz Müslümanız, hiçbir şey insanın hayatına son vermek için sebep olamaz. Yapılması gereken şey, Allah’a sığınmak ve sabretmek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden atlamak isteyen bir kişiyi intihardan vazgeçirdi. Kardeşleriyle yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı bunalıma girdiği belirtilen T.T, önceki akşam saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün korkuluklarına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

KONVOYU HEMEN DURDURDU

Bu sırada Tuzla’daki konutundan çıkarak, Avrupa Yakası’na geçmekte olan Başbakan Binali Yıldırım, intihar girişimini görmesi üzerine araç konvoyunu durdurarak, korkulukların üzerine çıkan T.T’nin yanına giderek sohbet etmeye başladı. Karşısında Başbakan Yıldırım’ı gören T.T., intihardan vazgeçti. Yıldırım, korumaları tarafından köprünün korkuluklardan alınan T.T’ye sarılarak teselli etmeye çalıştı. İntihardan vazgeçen T.T’ye su ikram eden Yıldırım’ın bu sırada duygulandığı gözlendi.

İLK MÜDAHALE BAŞBAKANLIK DOKTORLARINDAN

Taksi ile köprüye gelen T.T.’nin köprünün ortasında araçtan atladığı ve bu sırada göğsünden yaralandığı öğrenildi. İlk müdahalesi Başbakanlık doktorları tarafından yapılan T.T, daha sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. Kırk yaşındaki T.T’nin, kardeşleri ile yaşadığı sorunlar nedeniyle bunalıma girdiği ifade edildi.


Umudunu kesme

İkna ettiği T.T.’ye Başbakan Yıldırım, “Bir daha böyle şeyler aklına getirme. Biz Müslümanız, hiçbir şey insanın hayatına son vermek için sebep olamaz. Hepimizin zaman zaman bunalıma girdiği dönemler olmuştur. Böyle bir durumda yapılması gereken şey; Allah’a sığınmak ve sabretmek. Her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır, her darlığın sonunda bir ferahlık vardır. Cenab-ı Hak’tan asla umudumuzu kesmememiz lazım. Allah nasip etti, seninle böyle karşılaşmamızı vesile etti ve işi tatlıya bağladık. Bundan sonra her şey daha güzel olacak, canını sıkma” dedi.

#Binali Yıldırım
#İstanbul
6 yıl önce