|

Korku tacirleri panik nöbetinde

Kızılay’daki Güvenpark’ta önceki günkü bombalı saldırının ardından kent genelinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Terör saldırısının meydana geldiği bölgede polis uygulama noktaları oluşturdu. Uygulama kapsamında çok sayıda araç ve vatandaş kontrolden geçirildi. Bu arada saldırıyla birlikte ulaşıma kapatılan Atatürk Bulvarı da dün araç trafiğine açıldı. Teröristlerin bombalı aracı patlattığı yerde asfaltın ve durakların yenilendiği gözlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:54 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
ABDULLAH KAYA


Ankara'da 25 gün arayla yaşanan iki bombalı araç saldırısının ardından korku tacirleri devreye girdi. Sosyal medyada 'canlı bomba', 'bombalı araç' ihbarları bir anda patladı. Çok sayıda AVM hedef gösterildi. İddiaların tümü asılsız çıktı.Ankara'da 25 gün arayla yaşanan iki bomba yüklü araçlı saldırının ardından korku tacirleri devreye girdi. Başkent Ankara'da dün sabah saatlerinden itibaren sosyal medya üzerinden terörist saldırı ihbarları yayıldı. En yaygın dedikodu, Ümitköy'deki bir AVM üzerinden yürütüldü. Sözkonusu alışveriş merkezine gidilmemesi çağrısı yapan odaklar, ilerleyen saatlerde kampanyayı bir adım daha ileri taşıyarak, “AVM'de iki canlı bomba yakalandı” şeklinde mesaj paylaşmaya başladı. Başkentlilerin tedirginliğini artıran iddialar sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. AVM, çok sayıda polis tarafından kontrol edildi. İncelemenin ardından gerek ihbarların gerekse iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. İncelemenin sürdüğü dakikalarda korku tacirleri başka bir AVM'nin adını kullanarak yine benzer 'haberler' yazmaya girişti.



GÜNBOYU SUSMADILAR


Sözkonusu yalan kampanyası üzerine bir açıklama yayınlayan Ankara Emniyeti, “Gün boyu


yayılan ihbarlar asılsız olup, hiçbir resmi kurumdan bu yönde bilgi aktarılmamıştır” bilgisini paylaştı. Ancak sosyal medya durmadı; iddialar, AVM'lerin boşaltılmaya başladığı iddialarına kadar ulaştı. Korku tacirlerinin sosyal medya üzerinden toplumda yaratmaya çalıştıkları panik üzerine Ankara Emniyeti ve Ankara Valiliği harekete geçti. Her iki kurumdan yapılan açıklamada, resmi kanallardan duymadıkça bu iddialara itibar edilmemesi istendi.







AMAÇ İNFİAL YARATMAK


Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, iddialara yer verilerek, “Sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup; bu tarz haberlerin vatandaşlarımız üzerinde infial yaratmaya yönelik yapıldığı tespit edilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak görev ve çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmektedir. Resmi bir açıklama yapılmadıkça vatandaşlarımızın bu ve buna benzer sosyal medyada çıkan haberlere itibar etmemesi gerekmektedir” denildi. Ankara Valiliği ise geçtiği mesajda, “Halkımızın bu tür provakatif haberlere Ankara Valiliği başta olmak resmi kurumlardan yapılan bir açıklama yapılmadıkça itibar etmemelerinin vatandaşlarımızın menfaatine olduğu değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.


#Korku tacirleri
#bomba ihbarı
8 yıl önce